Vés al contingut

Notícies

Imagen

Membres de la Comissió Aloy visitant l'exposició de la UdL dedicada a Josep Maria Aloy

UManresa exposarà una mostra de la UdL dedicada a Josep Maria Aloy

El Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil d’UManresa exposarà, durant el darrer trimestre de l’any, l’exposició titulada “Fons Josep Maria Aloy: mostra bibliogràfica”. Es tracta d’una mostra que en aquests moments es pot veure a la Biblioteca Jaume Porta de la Universitat de Lleida (UdL). S’hi poden veure una selecció dels llibres, revistes, documentació personal i fotografies de Josep Maria Aloy que tenen relació amb Josep Vallverdú. La família d’Aloy i la comissió que gestiona el seu llegat va decidir cedir aquesta documentació a la UdL, així com va cedir a UManresa el seu fons bibliogràfic de literatura infantil i juvenil. Les dues universitats s’han compromès a divulgar aquest llegat per continuar la tasca de dignificació de la literatura infantil i juvenil que Josep Maria Aloy va fer en vida.

El fons cedit a la UdL l’integren 283 llibres, 45 exemplars de 22 revistes i documentació personal, entre la qual hi ha fotografies, correspondència i reculls de premsa, entre d’altres, a l’entorn de la figura de Josep Vallverdú. Hi destaca, entre d’altres, el manuscrit original de Rovelló. Tota aquesta documentació s’ha sumat al Fons Josep Vallverdú de la UdL. 

L’exposició s’ha organitzat en àmbits temàtics que recorren les diferents facetes de Josep Maria Aloy: la d’autor, la de crític i divulgador, la de curador, la d’editor i la de biògraf de Josep Vallverdú.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte