Vés al contingut

Notícies

Imagen

jornada internacional simulació

Un centenar de persones participen en la Jornada internacional de reflexions sobre simulació del CISARC d’UManresa

40 persones presencialment i 60 en format online han participat aquest dijous, 13 de juny, a UManresa, en la Jornada internacional de reflexions sobre simulació organitzada en el marc de la vuitena edició del Màster Universitari en Metodologia de la Simulació. La jornada, que pretenia ser una trobada de persones que tenen o han tingut relació amb el Màster, ha estat coorganitzada per la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient i ha comptat amb la intervenció de ponents experts en simulació de prestigi internacional. 

L’aportació de la simulació per a la seguretat dels pacients, com a eina per desenvolupar les competències dels estudiants de l’àmbit de les ciències de la salut o la simulació i la incorporació de la Intel·ligència Artificial a la simulació han estat alguns dels temes que s’han tractat en el decurs de la jornada. També s’hi han abordat qüestions com l’estat de la simulació a Europa o el cas d’Argentina, on s’ha implementat un programa estatal. Més enllà de l’àmbit clínic, la jornada ha inclòs la presentació de la implementació de la simulació en altres àmbits a partir de l’experiència dels estudis d’Educació d’UManresa. 

La inauguració de la jornada va anar a càrrec de la degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Mireia Torralba, mentre que la cloenda la va fer la responsable del Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa (CISARC) i coordinadora del Màster Universitari en Metodoliga de la Simulació, Aida Camps. 

Les ponències van anar a càrrec de la directora de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient, Carmen Gomar; de la directora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Unitat de Simulació Clínica de la Universidad de San Sebastián (Xile), Soledad Armijo; del director científic del Centro di Simulazione (CeSi) i Fundador i edior en cap de la publicació SIMZINE, Pier Luigi; del Coordinador Nacional de la Red Nacional de Simulación Clínica d’Argentina, Gabriel Muntbaabski; de la responsable de simulació als estudis d’Educació d’UManresa, Laura Torreguitart; del responsable del programa de Simulació a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, José María Quintillá; i del director general de Simulació i Innovació a la Universidad San Sabastián, Diego Andrés Díaz.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte