Vés al contingut

Notícies

Imagen

Visitants a la Jornada de Portes Obertes d'UManresa

Un miler de persones s’interessen per l’oferta acadèmica d’UManresa en la Jornada de Portes Obertes

La Jornada de Portes Obertes d’UManresa ha tornat a ser un èxit. Un miler de persones han visitat els cinc edificis de la Universitat on s’imparteixen estudis de grau i de CFGS dels àmbits de la salut, de l’educació i de l’empresa. A l’oferta de cicles i graus, enguany s’hi sumen els nous estudis de Grau en Gestió de la Societat Digital, un títol de nova creació que formarà persones per gestionar el nou paradigma de la transformació digital, un perfil professional que actualment no existeix i que té molta demanda entre les empreses. Un any més, la jornada de portes obertes ha reflectit l’atractiu dels estudis d’UManresa més enllà de les fronteres comarcals. 

La Jornada de Portes Obertes ha evidenciat el creixent interès pels estudis de l’àmbit de les ciències socials, tant pel que fa als graus i CFGS d’Empresa com pel que fa als d’Educació. Així mateix, cada vegada són més les persones que s’interessen pels estudis de formació professional superior del Campus Professional. De nou, els visitants han valorat especialment els espais de simulació clínica i empresarial i els espais i serveis vinculats als estudis d’educació infantil, com el Lab 0-6 i la Upetita. 

L’atractivitat dels estudis ha portat a les portes obertes d’enguany persones d’arreu de Catalunya, de comunitats com l’Aragó, el País Valencià i Galícia i d’altres països com França, Portugal, Andorra i Ucraïna. 

Visitar espais i conèixer metodologies

La Jornada de Portes Obertes s’ha organitzat en sessions informatives per a cadascun dels estudis que s’imparteixen. Després de l’explicació del pla d’estudis i de les metodologies pròpies que s’utilitzen per a la formació dels professionals, les persones que hi han assistit, acompanyades d’estudiants, han visitat les instal·lacions en les quals es formaran. A més, han pogut aprofitar la jornada per informar-se dels ajuts i beques a l’estudi, de serveis complementaris com el Servei d’Idiomes, de qüestions relacionades amb l’allotjament i de les entitats esportives a les quals es poden vincular durant la seva etapa d’estudis a Manresa. 

Un nou grau per respondre al nou paradigma de la transformació digital

Una de les novetats de les portes obertes ha estat la presentació del nou Grau en Gestió de la Societat Digital. Un grau semipresencial vinculat als estudis de la Facultat de Ciències Socials i que s’impartirà a partir del proper curs. La sessió informativa d’aquest nou grau s’ha fet a la FUB2, l’edifici on conviuran amb tots els estudis de l’àmbit d’Empresa. Es tracta d’uns estudis que volen donar resposta als reptes que planteja el nou paradigma de la transformació digital i que vol formar persones capaces de liderar aquests processos. 

Carlota Riera, directora de Desenvolupament Corporatiu de la Universitat, ha explicat que aquest és un grau “tecno-optimista”, que parteix del convenciment que la tecnologia, ben gestionada, pot ajudar a millorar el món. La formació que rebran les persones que optin per aquest grau innovador i únic a l’estat espanyol se centrarà en tres àmbit: l’anàlisi de dades, la gestió de projectes i les noves tecnologies i que es completa amb una mirada ètica transversal que promou una reflexió sobre el paper de la tecnologia per assolir els objectius de desenvolupament sostenible plantejats per al 2030. L’oferta d’aquest grau dona resposta a una demanda de les empreses, que necessita aquest perfil professional que actualment no existeix. 

9 graus universitaris i 4 CFGS

Actualment, UManresa imparteix estudis en els àmbits de la Salut, l’Empresa i l’Educació. La major part dels estudiants d’UManresa es concentren en els graus de Ciències de la Salut: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i el grau en Logopèdia, un grau semipresencial que s’imparteix amb la Universitat Oberta de Catalunya. A més, a través de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC imparteix estudis de grau en Medicina i a partir del proper curs ho farà en Odontologia. També en l’àmbit de les Ciències de la Salut, el Campus Professional ofereix estudis de CFGS de Pròtesis Dentals.

Pel que fa a l’àmbit d’Empresa, a més del nou Grau en Gestió de la Societat Digital, UManresa imparteix el grau en ADE, que des del curs passat aplica una metodologia innovadora i amb una estreta vinculació amb el món empresarial del territori que permet l’estudiantat combinar la formació a les aules amb formació pràctica i remunerada a les empreses que formen part del programa Prèmium. L’oferta de l’àmbit d’empresa es completa amb dos CFGS: el d’Administració i Finances i el de Comerç Internacional.

Finalment, en l’àmbit d’Educació, UManresa ofereix el Grau en Mestre d’Educació Infantil i el CFGS d’Educació Infantil. 
Tant en el cas del CFGS d’Administració i Finances com en el d’Educació Infantil, UManresa ofereix als estudiants titulats poder-se incorporar al grau un cop completat el cicle i obtenir els dos títols en cinc anys. 

5 edificis adaptats als estudis

Actualment, UManresa disposa de cinc edificis adaptats a les necessitats formatives de cada estudi. L’edifici principal, la FUB1, concentra les aules on es fan les classes teòriques dels estudis de Ciències de la Salut. La part teòrico-pràctica i de simulació d’aquestes titulacions es duu a terme a la Clínica Universitària, amb el CISARC a la segona planta. La FUB2 concentra la formació vinculada a l’eix d’estudis d’Empresa i la FUB3 acull l’aulari especialitzat en la formació pràctica de l’estudiantat del grau en Fisioteràpia. Finalment, la FUB4, el darrer edifici que ha construït la Universitat, es destina a la formació de futurs professionals de l’Educació. En aquest mateix edifici hi conviuen espais com el Lab 0-6, la Upetita, l’escola bressol de la Universitat, i el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte