Gender and Health: a Feminist and Human Rights Approach

inscripció online

 

El curs online Gender and Health: A Feminist and Human Rights Approach, impartit íntegrament en anglès en modalitat online, està orientat a obtenir una perspectiva teòrica i crítica de les categories de gènere i la seva aplicació  als estudis relacionats amb les ciències de la salut. Es requereix un nivell mínim d’anglès de B1.

 

El curs és íntegrament online i està destinat a estudiants de grau d'UManresa, estudiants de programes d’intercanvi, alumnat del Servei d’Idiomes, comunitat universitària i públic en general, major de 16 anys. L’avaluació es basa en la participació activa i en les tasques plantejades, així com en el registre i seguiment del treball realitzat.

 

Horari: Dimecres, de 14.30 a 16.00 hores.

Calendari: d’octubre a setembre de 2021

*9 sessions (cap sessió al mes d’abril)

Crèdits RAC/ECTS: 3  

Preu: 120€ (60€ alumnes UManresa)

Objectius del curs

Comprendre com el gènere a contribuït a estructurar de manera diferenciada l’experiència de les dones, els homes i les persones no binàries en el camp de la medicina.

Desenvolupar una visió  general de les principals formes de poder i violència en les institucions de salut en funció de la recerca feminista (per exemple, violència obstètrica, psicopatologia, transfòbia, VIH/SIDA, estigmatització  i altres formes de discriminació  o desigualtats en àrees de salut.

Familiaritzar els estudiants de ciències de la salut amb els marcs de referència del feminisme interseccional i els drets humans par tal de poder-los aplicar de manera professional.

Curs Gender and Health: a Feminist and Human Rights Approach