Jornada online sobre les alteracions en la lectoescriptura

Conferència

Divendres 16 d'octubre 2020

Preinscripció online

Ponències

Dissabte 17 d'octubre 2020

Preinscripció online

 

Els estudis de Grau en logopèdia de la UVic-UCC / UOC van organitzar aquesta jornada en commemoració del Dia Europeu de la Logopèdia 2020, que tenia com a eix central els trastorns de la lectura i l’escriptura. Finalment s’ofereix en format online.

 

Els trastorns de la lectura i l’escriptura fan referència a un conjunt heterogeni de dificultats per llegir d’una manera fluïda i comprenent el contingut del text i per problemes en organitzar les idees dels textos i en les incorreccions gramaticals.

 

En la primera conferència s’exposarà quina és la relació entre el desenvolupament del llenguatge i el posterior desenvolupament del procés lector i de l’escriptura, i es reflexionarà sobre com i quan s’ha de fer una intervenció precoç.

 

A la segona part de la jornada, s’aprofundirà en la intervenció en els trastorns de lectura i escriptura des de diferents abordatges (recerca, família, escola).

jornada logopèdia

Informació general

ADREÇAT A
Logopedes, estudiants de logopèdia, interessats en la temàtica.
___
MODALITAT
Online
___
CALENDARI
Divendres 16 i dissabte 17 d’octubre de 2020
___
PREU
El preu és gratuït però cal inscriure’s. El dia anterior s’enviarà un enllaç per a poder connectar-se a l’esdeveniment.

Programa

DIVENDRES, 16 D'OCTUBRE DE 2020
16 a 17h. Conferència “La relació entre el trastorn del desenvolupament del llenguatge oral i els trastorns de la lectura i l’escriptura”. Dr. Llorenç Andreu.
___
DISSABTE, 17 D'OCTUBRE DE 2020
Quatre experiències en l’abordatge logopèdic de la lectoescriptura:
___
10:00H L’adaptació de programes i ajudes tècniques a les persones amb dificultats de lectura i escriptura. Sandra López.
___
10:30h La intervenció logopèdica de la dislèxia en les primeres etapes. Aprenentatge i escola. Carmen Martín.
___
11:00h Descans
___
11:15h El mètode Ubinding. Metodologia i investigació per a la detecció, prevenció i superació de les dificultats lectores. Montse Pedra.
___
11:45h El treball amb les famílies: de la sospita a l’ajuda. Com viu la família el diagnòstic de la dislèxia? Cristina Luna.

Ponents

LLORENÇ ANDREU BARRACHINA.
Doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge per la Universitat de Barcelona. Mestre d'Educació Primària i llicenciat en Psicopedagogia per la Universitat Jaume I. És codirector del Grup de Recerca en Cognició i Llenguatge (GRECIL), que es dedica a l'estudi de l'adquisició del llenguatge típica i patològica. Ha estat investigador visitant de la Universitat de Pennsilvània, la Universitat de Puerto Rico i la Universitat de Texas a Dallas. Ha estat professor a la Universitat Jaume I i a la Universitat de Barcelona. Actualment, és professor agregat i director del Màster Universitari de Dificultats de l'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge de la UOC.
___
CARMEN MARTÍN
Llicenciada en Pedagogia Terapeutica per la UB. Màster en Transtorns del llenguatge i de l’Audió per la UB. Directora i coordinadora del Centre Logopèdic, Psicològic i Psicopedagògic Martín. Pedagoga Terapeuta i Logopeda a la Clínica de l’Aprenentatge Escolar de l’Hospital de Sant Pau. Docent del Màster en neuropsicologia: diagnòstic i rehabilitació Neuropsicològica de la UAB. Coautora del Protocol de dislèxia en l’àmbit educatiu i sanitari.
___
SANDRA LÓPEZ
Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, especialitat en Pedagogia Terapèutica, per la Universitat de Barcelona. Diploma de Postgrau en Patologia del llenguatge obtingut a l’Escola de Patologia del Llenguatge i convalidat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Cofundadora i Coordinadora del Centre de Reeducació Rehasoft i responsable dels continguts dels programes i els serveis oferts a les famílies.
___
MONTSE PEDRA
Diplomada en magisteri d'educació especial. Màster en logopèdia i Postgrau en Teràpia Miofuncional. Clínica i coordinadora d'escoles d'UBinding, Universitat de Barcelona.
___
CRISTINA LUNA
Llicenciada en Psicologia. Màster en Logopèdia i en Neuropsicologia. Fundadora del Centre Luna de psicologia i logopèdia. Directora tècnica a la Fundació Talita (Barcelona). Professora associada al Departament de Cognició, Desenvolupament i Psicologia de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

més informació i contacte

UManresa - Fundació Universitària del Bages

Av. Universitària, 4-6, 08242

Manresa (Barcelona)

Tel. 93 877 41 79

umanresa@umanresa.cat

 

umanresa