Mª Antònia
Pujol
Subirà

PERFIL (resum biogràfic)

Maria Antònia Pujol i Subirà (Gironella, 1958) és Doctora Cum Laude en Formació del Professorat: Pràctica Educativa i Comunicació. Titulada Superior en Pedagogia Musical, Solfeig, Musicologia i Instruments de la Música Tradicional i Popular. Mestra de Primària especialista en Ciències, Català i Música. 

És també mestra diplomada en professorat d’E.G.B., especialitat Ciències (1979) i Post-graduada en Educació musical (1991). És professora de piano (1979), professora de tenora (2000), professora superior de musicologia (2001). Té el Diploma d’Estudis Avançats- DEA (2007). 

S’ha especialitzat en l’ensenyament i l’aprenentatge de la música.

És professora en el grau d’Educació Infantil a la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC. És professora associada del Departament de Didàctica de l’Expresió Musical i Corporal. Facultat d’Educació. Universitatd de Barcelona, des de 05/06 fins l’actualitat). És professora de l’Aula de Música Tradicional i Popular - El Tecler, i de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona. Assisteix anualment a congressos i ha ha publicat diversos articles en revistes científiques com Eufonia, Revista Catalana de Pedagogia, Temps d’Educació, Aloma i Canemàs.

Dades generals

Centre/Facultat: Facultat de Ciències Socials de Manresa

Formació acadèmica: Professora superior de música                                                                                                                                                         

Categoria laboral: Professoa associada

Àrea de coneixement: Música. Didàctica de l’Expressió Musical     

Dades de contacte.  Correu electrònic: mpujol01@umanresa.cat

Docència

Experiència docent

Grau d’Educació primària, Grau d’Educació Infantil, Post grau de creació musical, Màster de didàctica de la música a l’Ensenyament Secundari Obligatori. Les assignatures són Didàctica de la Música. Universitat de Barcelona i FUB.

Recerca

Grups d’investigació:

- Membre grup recerca Educació Musical i Innovació. Departament de Didàctica de l’Expressió Musical i Corporal. Universitat de Barcelona. (2007, 08, 11, 14)

- Membre grup de recerca Educació Musical i Innovació. Projecte: Las competencias personales y sociales en la Educación Musical. Departament de Didàctica de l’Expressió Musical i Corporal.Universitat de Barcelona. (2013)

Línies d’investigació: Música

Publicacions

-Requetetxec. Descobrim els instruments i grups instrumentals dels Països Catalans. Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura. Barcelona 2011. Menció d’honor Premi Ciutat de Barcelona 2011.

-Expressió musical a primària. -llibre 12 autors-. Universitat de Barcelona. Publicacions i Edicions. Barcelona 2014.

-La presencia de los instrumentos de música tradicional en la enseñanza superior en Cataluña. Barcelona: Dipòsit Digital de la UB. RECERCAT, 2014

-http://diposit.ub.edu/dspace/handle/2445/57145

-Les dones en el món de la cobla. -article-. Canemàs. Revista de pensament associatiu, Vol. 09, pàgs. 48-71. Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Barcelona 2014.

-L’ensenyament de la música tradicional i popular: una proposta multidisciplinària per al seu estudi. -article-. Aloma. Revista de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport,Vol. 33, pàgs. 69-78. Universitat Ramon Llull. Barcelona 2015. <http://www.revistaaloma.net/index.php/aloma>

Activitat congressual  

- III Congreso Internacional Danza, Investigación y Educación : Género e Inclusión Social. Comunicació: El movimiento lo encuentras. No lo puedo evitar, me siento movimiento. El lenguaje de la danza: Un lenguaje más en la escuela. In memoriam Joan Serra i Vilamitjana (1947-2013). Facultad de Ciencias de la Educación. Málaga, 24, 25 i 26 d’abril de 2014.

- XIII Congreso SibE. Póster: Dimensiones pedagógicas y psicosociales de la enseñanza y aprendizaje de la música tradicional. Cuenca, 23, 24 i 25 d’octubre de 2014.

- II Festival de Músiques en Terres de Cruïlla. Taula rodona: Repte i oportunitats de la dansa als territories de cruïlla; Taller: El llenguatge del cos. Tradició i modernitat; roda d’experiències: El llenguatge del cos. El llegat de Joan Serra. La Sènia, 25 d’octubre de 2014.

- Jornada ICE-UB L’aula Moodle: aprendre i ensenyar a la UB. Póster: Fòrum: activitat de reunió de coneixements per a posterior debat d’aprenentatge. Barcelona, 14 de novembre de 2014.

- IV Congreso de Educación e Investigación Musical. Comunicació: Improvisación en el grado superior de música tradicional en Catalunya: de los factores etnomusicológicos a la realidad actual. Madrid,26, 27 i 28 de febrer de 2016.

 

Veure el currículum complet [>]