Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Menopausa: de tabú a orgull i font d'ingressos

15/04/2024
El llibre “Our bodies, ourselves”, del Col·lectiu de les Dones de Boston, publicat l'any 1970, va anar a parara a les meves mans quan era una jove estudiant universitària, aprenent de sociòloga i una molt feminista de les d'abans. És una obra que no descobreix res de nou, però que ajuda a entendre (...)

Imagen

Declaració d'impostos

Principals novetats de la campanya de renda 2023

09/04/2024
El passat 3 d'abril va començar la campanya de renda de 2023 a l'Estat espanyol. Una campanya que es perllongarà fins al dia 1 de juliol i que, un any més, presenta novetats significatives pel que fa als límits i deduccions. Algunes d'aquestes novetats son l'augment del límit d'ingressos per a (...)

Imagen

Jordi Tarragona

Programa de formació per a propietaris responsables d’empresa

12/03/2024
Jordi Tarragona i Coromina és conseller de famílies empresàries i advocat. Professor d’Empresa Familiar al Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) a UManresa, autor de quatre llibres i de centenars d’articles sobre empresa familiar, ha estat empresari i director general de diferents (...)

Imagen

Treballadora amb vel

L'ús d'indumentària religiosa a l'administració: què en diu la justícia europea?

12/02/2024
L'existència de simbologia religiosa a l'Administració ha estat sempre un tema polèmic i mediàtic als països occidentals d'ideologia liberal, en la qual existeix la noció de la neutralitat religiosa de l'Estat. A aquest debat se n'hi pot afegir un altre, no menys debatut i amb el qual guarda una (...)

Imagen

Esteve Pintó

Entrevista a Esteve Pintó, president de la PIMEC Catalunya Central: “Apostem per una fiscalitat que acompanyi l’emprenedoria amb ordenances alineades amb el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació"

19/12/2023
Esteve Pintó i Bascompte és president de la PIMEC Catalunya Central i conseller delegat al grup Aquacenter, resultat de la unió de les empreses familiars, amb l’objectiu de desenvolupar i proveir solucions encaminades a un ús eficient de l’energia i un millor aprofitament dels recursos naturals (...)

Imagen

Consells per ajustar la factura fiscal de l'IRPF i coses a tenir en compte de cara al 2024

01/12/2023
Abans que acabi l'any 2023, encara tenim l'oportunitat de reduir la factura de l'IRPF a Espanya a través de diverses estratègies. Aquestes inclouen la formalització de contractes de lloguer abans de final d'any, amortitzar hipoteques, aportar recursos a plans de pensions i entendre les implicacions (...)

Imagen

Foto de Darina Belonogova: https://www.pexels.com/ca-es/foto/assegut-sofa-bonic-posada-en-marxa-8373928/

Dona emprenedora: molt més que un percentatge creixent

20/11/2023
L'entorn empresarial contemporani ha experimentat una metamorfosi notable amb l'ascens progressiu de la figura de la dona emprenedora, qui, amb una perspectiva singular, ha aportat nous matisos a la manera de crear i dirigir negocis. D’aquesta manera, la figura dinàmica d'aquesta nova generació d (...)

Imagen

David Gómez, gerent d'Onwork, i Gerard Miranda, consultor de telecomunicacions a Ring. Foto: Pere Ferré

Entrevista a David Gómez, gerent d'Onwork, i Gerard Miranda, consultor de telecomunicacions a Ring: "La nostra missió és ajudar les empreses a optimitzar el temps dedicat a les seves infraestructures de sistemes i tecnologies de la informació"

26/10/2023
Foto: David Gómez, a l’esquerra, i Marc Piquer, a la dreta. Onwork és una empresa de serveis informàtics i computació al núvol per a Pimes. Des de l'any 2003 ofereixen solucions informàtiques i de sistemes apostant per la seguretat de la informació i les dades de l’empresa. El seu equip està (...)

Imagen

Elvira Garcia

Entrevista a Elvira Garcia, gerent d'Inoxforma: "No crec en les quotes o distribució per gènere, sinó en el mèrit i la professionalització"

26/07/2023
Elvira Garcia, nascuda a Navàs i llicenciada en dret per la UPF, fa més de 30 anys que treballa a Inoxforma, una empresa especialitzada en la transformació de xapa d’acer inoxidable per als sectors de la valvuleria, elèctric, electrònic i alimentació. Actualment n’és la gerent i, a més, ocupa la (...)

Imagen

Barcelona

Barcelona: més atractiva que Roma, Milà, Berlín i Madrid

19/06/2023
Que la ciutat de Barcelona aparegui a la posició número 13 de la llista de les ciutats més atractives del món amb 73,2 punts a l'índex Top 100 Best City Brand Finance 2023 no ens hauria de sorprendre gens. Ja fa anys que la ciutat comtal competeix a la lliga de les grans ciutats internacionals (...)

Imagen

La vida laboral després dels 50 anys: llums i ombres

12/06/2023
Malgrat que moltes investigacions indiquen que les persones grans funcionen ara millor que les persones de la mateixa edat fa tres dècades, l'edatisme esdevé cada vegada més un tema popular. L'edatisme és un fenomen que consisteix en la discriminació de determinades persones per motius d'edat (...)

Imagen

Necessitem nous professionals per a un futur digital, equitatiu i sostenible

15/05/2023
Vivim en un món convuls, amb grans reptes de futur, que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides han sistematitzat i concretat. La majoria desafien el model actual en termes socials, econòmics, polítics i educatius, bo i dibuixant un esdevenir ambiciós basat en els (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte