Vés al contingut

Notícies

Imagen

ods grau educació infantil

Estudiants del Grau en Mestre d’Educació Infantil es comprometen amb els ODS

Mig centenar d’estudiants del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa han treballat al llarg d’aquest curs en projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ho han fet en el marc del programa competències transversals, que forma part del currículum dels estudis i que té com a finalitat que els futurs i les futures mestres elaborin un projecte d’intervenció educativa relacionat amb els ODS. Els catorze projectes que s’han desenvolupat durant el curs es van presentar la setmana passada en la Fira de competències transversals, una activitat que pretén donar visibilitat al treball de l’alumnat i al seu compromís, des del món de l’educació, amb els ODS.

A banda de treballar a l’entorn de les ODS, una de les novetats afegida aquest any al programa ha estat la incorporació d’estudiants procedents del programa UniversiMÉS Plus al treball dels diferents grups d’estudiants d’Educació. Així, tres estudiants que havien format part del programa UniversiMÉS han treballat colze a colze en l’elaboració d’un conte sobre la problemàtica de la fam al segle XXI, relacionat amb l’ODS 2 (Fam zero), en una proposta educativa per conscienciar sobre la sequera vinculada a l’ODS 6 (Aigua neta i sanejament) i en un treball sobre l’accessibilitat i les barreres al campus relacionat amb l’ODS 10 (reducció de les desigualtats). Aquesta ha estat una experiència pilot a la qual es donarà continuïtat perquè totes les persones que hi han participat n’han fet una valoració molt positiva.

Ja fa anys que els estudis de Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa aposten per impulsar el paper actiu dels futurs i futures mestres en la societat. Ho fan promovent el treball transversal entre estudiants de diferents cursos del grau en projectes que tinguin incidència en l’entorn i la comunitat on hauran d’exercir la seva professió per posar en valor el compromís de les persones que es dediquen al món de l’educació. Aquesta manera de treballar permet que els futurs i futures mestres aportin el seu coneixement en benefici de la societat. Des d’aquest curs, aquest compromís s’ha concretat en els catorze projectes que han treballat mig centenar d’estudiants i que han consistit en elaborar propostes que permetin avançar en els ODS des del món de l’educació.

A més dels projectes que s’han desenvolupat amb la col·laboració d’estudiants del programa UniversiMÉS, els diferents grups han fet projectes com la creació d’una maleta sobre contes de gènere, eliminació de barreres en centres escolars, creació de colònies de gats, promoció de lectura de qualitat, l’impacte del sucre en la salut en l’etapa infantil, un projecte sobre les amenaces de la contaminació de la vida submarina, un calendari de gènere per donar a conèixer referents femenines a les escoles, un projecte per aprofitar menjar sobrant del menjador escolar, una maleta viatgera per fomentar la lectura entre els 0 i els 6 anys i un projecte per divulgar i conscienciar sobre la problemàtica de la contaminació marina.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte