Vés al contingut

Notícies

Imagen

Foto de les persones premiades en aquesta edició dels Premis UManresa

Estudiants d'Esparreguera i Sant Joan de Vilatorrada guanyen la vint-i-unena edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat

Cèlia Delmàs Hortal, Ada Rodríguez Domínguez, Maria Sabaté Luque, Nahegely Medina Chalar i Andrea Camacho Galván de l’Institut El Castell d’Esparreguera i Laia Olmedo Fornell de l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada són les guanyadores de la vint-i-unena edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat. Després de dos anys de virtualitat a causa de la pandèmia, enguany s’ha recuperat l’acte de lliurament de premis, que s’ha fet avui dijous, 19 de maig, a la sala d’actes de la FUB1. L’acte ha comptat amb la intervenció del subdirector general de Drogopedendències, Joan Colom, que han pronunciat la breu conferència titulada “L’oci nocturn: de l’experiència a l’evidència”. 

UManresa organitza els Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat des de fa 21 anys amb la voluntat de reconèixer l’esforç de l’alumnat de batxillerat en l’elaboració dels seus treballs de recerca i al mateix temps posar en valor la importància de l’estudi i la investigació. També vol ser un reconeixement a la tasca que duen a terme els equips de tutors responsables de fer el seguiment d’aquests treballs. Els Premis estan dividits en tres modalitats, relacionades amb els àmbits d’expertesa d’UManresa: Salut, Economia i Empresa i Educació. Els premis són possibles gràcies al patrocini de Catalana Occident, Control Group i Denso Barcelona.

Estudiants de l’Institut El Castell d’Esparreguera guanyen els premis de Salut i Educació

En la modalitat de Salut, el premi d’aquesta edició ha estat pel treball titulat “L’eficàcia antimicrobiana de les mascaretes”, elaborat per Cèlia Delmàs Hortal, Ada Rodríguez Dominguez i Maria Sabaté Luque de l’Institut El Castell d’Esparreguera. El jurat ha valorat la magnitud experimental del tema tractat, així com l’aplicabilitat de la recerca per a la seguretat ciutadana dins l’àmbit de la salut. L’accèssit d’aquesta modalitat ha estat per al treball “La mort sobtada cardíaca”, de Paula Bosch Masanas, de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles.

En la modalitat d’Educació, el primer premi ha estat per al treball “La realitat editada”, de Nahegely Medina Chalar i Andrea Camacho Galván, de l’Institut El Castell d’Esparreguera”. Segons el jurat, es tracta d’un treball que ajuda a comprendre els temps i la mirada actuals fruit de les noves tecnologies i les xarxes socials i que aborda la qüestió dels estereotips de gènere tant per alertar del paper de les xarxes en la seva extensió com per subvertir-los fent servir les eines que aquestes ofereixen. L’accèssit d’aquesta modalitat s’ha atorgat al treball “Aprenentatge feliç. Com ha de ser l’educació per aconseguir joves formats/des feliç/ces”, de Núria Casademont Roqueta de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal de Girona.

El Premi de la modalitat d’Economia i Empresa ha estat per a Laia Olmedo Fornell, de l’Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, pel treball “El fosc món de la factura de la llum”, del qual el jurat n’ha destacat l’aportació del treball a ajudar a entendre l’opacitat de la factura de la llum. En aquesta modalitat també s’ha concedit un accèssit al treball titulat “Calzedònia SL. Elaboració d’un pla d’empresa”, d’Elsa Pons Salvadó, Marta de José Sagués i Aina Plaza Mestres de l’Institut El Cairat d’Esparreguera.

Tots els primers premis estan dotats amb 700 euros i els accèssits amb 300. En el cas dels treballs guanyadors, tots els centres reben també un ajut de 150 euros i els estudiants premiats poden accedir a la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa. Els premis estan patrocinats per Denso Barcelona en el cas de la modalitat  d’Economia i Empresa, Catalana Occident en el de Salut i Control Sistemes en la modalitat d’Educació.

Aquesta edició de la convocatòria dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut un total de 63 treballs. D’aquests, 30 competien en la modalitat de Salut, 15 en la d’Economia i Empresa i 18 en la d’Educació.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte