Vés al contingut

Notícies

Imagen

Cartell de la jornada de Fisioteràpia a la Catalunya Central

UManresa col·labora amb la Jornada de Fisioteràpia a la Catalunya Central del Col·legi de Fisioterapeutes

Manresa acollirà el proper 5 de maig la Jornada de Fisioteràpia a la Catalunya Central, que se centrarà en l’abordatge biopsicosocial en el dolor persistent. La Jornada està organitzada per la Secció Territorial de la Catalunya Central del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Althaia i la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UManresa) i membres de la Junta de Govern del Col·legi.

La sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu acollirà aquesta activitat en la qual s’abordarà el dolor musculoesquelètic crònic, que suposa un problema de salut pública important, atès que afecta més del 20 % de la població, cosa que genera una sobrecàrrega i un sobrecost als serveis sanitaris.

Actualment les revisions sistemàtiques de les guies de pràctica clínica d'ús per als dolors amb més prevalença, com el cervical i lumbar, a Europa, recomanen tractaments amb la mínima intervenció farmacològica possible; per tant, és imprescindible un canvi de paradigma en el tractament del dolor però, com enfocar el tractament del dolor persistent? Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran en la jornada, en la qual ponents fisioterapeutes, majoritàriament de la Catalunya Central, parlaran sobre allò més recent en la comprensió del dolor persistent i els diferents abordatges per aplicar en la pràctica clínica.

Entre els ponents hi haurà tres docents del grau en Fisioteràpia d'UManresa. Júlia Jubany Güell presentarà la ponència titulada "Canvi d'un model biomèdic a un model biopsicosocial en la comprensió del dolor persistent. Què és un abordatge biopsicosocial del dolor persistent". Olga Borao Soler hi presentarà la xerrada "Pedagogia del dolor. Una eina per iniciar en el tractament de la dessensibilització central. Fortaleses i limitacions" i Mireia Campoy Vila farà la intervenció titulada "Creences i percepcions sobre el dolor lumbar. Elements a treballar per afavorir l'èxit terapèutic del dolor persistent". 

A banda d'aquestes aportacions, la Dra. Mireia Torralba Roselló, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, farà la intervenció que servirà de cloenda de la jornada. 

 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte