Vés al contingut

Notícies

Imagen

Docents d'UManresa i professionals del CISARC al congrés de la SESSEP

UManresa participa en l’onzena edició del Congrés de la SESSEP presentant-hi 9 comunicacions i oferint-hi 2 tallers

Una àmplia representació d’UManresa va assistir, entre el 18 i el 20 d’abril, a l’onzena edició del Congrés de la Sociedad Española de Simulación y Seguridad del Paciente (SESSEP) que es va celebrar a l’Hospital Universitario Central de Asturias, a Oviedo. 13 persones vinculades a la institució van participar-hi activament, presentant-hi 9 comunicacions i impartint-hi 2 tallers. 

Durant el Congrés, Aida Camps, responsable del Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa (CISARC), es va acomiadar de la presidència de la SESSEP, que ha exercit durant els darrers dos anys. Camps deixa també la Junta Directiva, de la qual ha format part 8 anys. UManresa continuarà representada a la Junta Directiva a través d’Anna González, que ocuparà la vocalia de grups. Aquest nou càrrec se suma al de Coordinadora del Grup Interdisciplinar de la SESSEP, que ocupa des de fa dos anys. González forma part de l’equip del CISARC com a coordinadora de simulació del Grau en Medicina. 

Bona part de les comunicacions i tallers que es van impartir al Congrés per part de persones d’UManresa estan relacionades amb l’activitat del CISARC i de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient. Una de les comunicacions que s’hi van presentar són “Implementació d’un programa de simulació en un grau d’Obstetrícia i Puericultura de Xile”, a càrrec de Carmen Gomar, Claudia Fraile, Aida Camps, Juan Coss, Verónica Flandes i Griselda González. Aida Camps, Núria Serrat, Carmen Gomar i Christian Pérez hi van presentar “Avaluar  la percepció de docents i instructors en simulació en la participació conjunta en un programa de simulació integral a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. La tercera comunicació vinculada al CISARC i que s’hi va presentar duu per títol “Formació de suport vital bàsic en lactants basat en simulació per a futurs mestres”, elaborada per Katherina M. Faundez Inostroza, Laura Torreguitart Llauradó, Miriam Cazalis Garci Martin, Dolors Fito Selva i Aida Camps Gómez. Katherina M. Faundez Inostroza, Carmen Gomar Sancho, Carlota Riera Claret, Rita Salvador López, Felisa M. Mamblona Vicente i Oscar Martínez Pérez també hi van aportar la comunicació titulada “Programa d’entrenament basat en simulació per a la resolució de la Distòcia d’espatlla en hospitals espanyols”. 

Vinculats al CISARC i a la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient, al Congrés també s’hi va aportar la comunicació titulada “Simulació per al diagnòstic i introducció de nous processos en un equip multiprofessional”, d’Aida Camps, Carmen Gomar, Xavier Arrebola, Christian Pérez, Nona Galí i Elena Medarde. De la seva banda, Anna González, Albert Alier, Bartomeu Ayala, Fran Pérez, Berta Sánchez i Carmen Gomar hi van presentar “Disseny i avaluació de models low cost d’articulacions d’espatlla i de genoll”. Dins d’aquest àmbit, la darrera de les comunicacions que s’hi va aportar des d’UManresa va ser “Estat actual de la simulació interprofessional al territori nacional”, del Grup d’Investigació Interprofessional de la SESSEP, integrat, entre d’altres persones, per Anna González.

L’equip d’UManresa va impartir també dos tallers al Congrés de la SESSEP. El primer, de Núria Serrat, Aida Camps i Anna González, va ser “ Toolkit d’estratègies de debriefing per al facilitador de simulació”. A més, Anna González, integrant del Grup d’Investigació Interprofessional de la SESSEP, va formar part del taller d’Atenció a víctimes de violència sexual, impulsat pel Grup d’Investigació Interprofessional de la SESSEP, que compta amb Anna González entre els seus integrants. 

Els estudis del Grau en Infermeria també van ser presents al Congrés amb la comunicació titulada “Anàlisi lèxica d’estudiants d’Infermeria en simulacions de casos de salut mental: una avaluació de la seva  preparació i comprensió per a la pràctica clínica”, d’Antònia Puiggrós-Binefa, Eduard Maldonado Manzano, Judit Subirana Mirete i José A. Zafra-Agea.

La darrera de les aportacions al congrés va ser a través dels investigadors del Grup de Recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat del Pacient. En aquest cas, investigadors d’aquest grup, Anna González Fernández, Aida Camps Gómez, Carmen Gomar Sancho, Jennifer Morata Serrano i Marina Mateu Capell,  hi van presentar la comunicació “Procés de validació d’una enquesta per a participants en la simulació”.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte