Vés al contingut

Entrevista a David Gómez, gerent d'Onwork, i Gerard Miranda, consultor de telecomunicacions a Ring: "La nostra missió és ajudar les empreses a optimitzar el temps dedicat a les seves infraestructures de sistemes i tecnologies de la informació"

Imagen

David Gómez, gerent d'Onwork, i Gerard Miranda, consultor de telecomunicacions a Ring. Foto: Pere Ferré
26/10/2023

Foto: David Gómez, a l’esquerra, i Marc Piquer, a la dreta.

 

Onwork és una empresa de serveis informàtics i computació al núvol per a Pimes. Des de l'any 2003 ofereixen solucions informàtiques i de sistemes apostant per la seguretat de la informació i les dades de l’empresa. El seu equip està integrat per 13 persones de perfil tècnic. Parlem amb David Gómez, soci i gerent d’Onwork, i Gerard Miranda, consultor de telecomunicacions i tecnologies de la informació de Ring, empresa del grup.

Qui funda l’empresa i quina és la seva missió?

Les empreses del grup són Onwork i Ring. Marc Piquer, manresà, és soci fundador d’Onwork i Ring, i David Gómez, també manresà, és soci d’Onwork i soci fundador de Ring. Gerard Miranda és consultor de telecomunicacions a Ring.  La nostra missió és ajudar les empreses a optimitzar el temps dedicat a les seves infraestructures de sistemes i tecnologies de la informació. Nosaltres diem als clients que dediquin el temps al seu negoci, i que nosaltres ja ens encarreguem de la resta. Onwork neix l'any 2003 i el 2009 comença a migrar els seus primers clients al núvol (Cloud). Ara fa 15 anys, molt pocs proveïdors apostaven pel núvol i actualment ja és un present consolidat. Treballem amb pimes i amb empreses del sector de l'alimentació, l'hostaleria, la logística, l'advocacia, el sector immobiliari, el de les cambres de comerç...

Quina diferència hi ha entre el treball al núvol de OneDrive (Microsoft) i el d’Onwork?

L'OneDrive sincronitza arxius, mentre que Onwork virtualitza tot el lloc de treball i no només els arxius. En virtualitzar el lloc de treball al núvol tens la disponibilitat, a part dels arxius amb les carpetes compartides i els permisos que es necessitin, de tots els programes que necessita l’empresa com ERP (A3, SAGE,SAP, NAVISION...) i de l’ofimàtica (Word, Excel, Powerpoint...). Amb el servidor virtual i els escriptoris remots tens també disponible, des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, totes les eines que es necessiten per treballar, incloent la telefonia IP dins de l’escriptori d’Onwork per rebre i fer trucades des del dispositiu al que estigui connectat l'usuari.

Quins avantatges té l’escriptori virtual Onwork?

En primer lloc, les actualitzacions i el manteniment. Ja no cal anar ordinador a ordinador, sinó que es realitzen globalment i ens n'encarreguem nosaltres. Usem sempre les últimes versions de Windows, Office i qualsevol altre programa de gestió. No cal dir que també garantim l’accés des de diferents dispositius. Pots treballar des de l’ordinador, el mòbil o la tauleta al mateix escriptori virtual, amb les mateixes dades i programes. Això permet als treballadors de l’empresa poder treballar des de casa quan ho necessitin, o també si estan de viatge per motius de negoci. Els facilitem l’accés perquè donin el millor d’ells mateixos. També s’ha de considerar la seguretat i les garanties contra el robatori. En no haver-hi res guardat a l’ordinador físic, no podran robar-te la informació. La seguretat de l’escriptori virtual és òptima per a qualsevol tipus de feina i tasca. No és el mateix que una Xarxa Privada Virtual. Amb la Xarxa Privada Virtual s’habilita l’accés en remot, però en proporcionar accés des d’un PC a la xarxa empresarial hi ha un gran risc que de robatori d’informació o malwares, un programari dissenyat per infiltrar-se sense el teu coneixement, tipus Ransomware, Spyware, Adware…

Quins exemples de migració de treball al núvol destacaríeu?

Hem implementat el canvi de treball en servidors al núvol a diferents empreses. En tots els casos han augmentat la productivitat i la seguretat: Viscola (fa 4 anys) , al grup construbor Icman (fa 1 any), a la immobiliària Amat (fa 12 anys), a la indústria de solucions hidràuliques Llaberia (fa 6 anys), a Rius Consultors (1 any), a Cervera & Gonfaus (10 anys),  a la gestoria empresarial Tràmit Pinòs (1 any)... També hem treballat per a l'empresa de vins i caves Vallformosa. És una empresa de més de 150 anys d'història, que treballaven 100% onpremise, amb servidors físics, i eren força reticents a virtualitzar els servidors. Fa un any els vam migrar al nostre cloud i actualment estan molt satisfets amb el canvi i la millora que els ha comportat.

Finalment, parlem de Ring, una altra empresa del grup. Quina és la seva missió?

Ring és el proveïdor de serveis telefònics per a empreses a qui confiar les centraletes. Compta amb un ampli ventall de serveis i moltes possibilitats de personalització. Per exemple, algunes de les funcionalitats de la nostra centraleta són l’entrada de trucades (panell web intuïtiu, informe i anàlisi de trucades, bústia segons horari, locucions de text a veu integrades), el control d’usuaris (trucada per patrons, gravació de trucades, agendes per grups i extensions, perfils d’accés, estat de registre, llistes VIP), la integració (business intelligence i gestió de campanyes, integració amb ERP & Microsoft Teams) i la telefonia intel·ligent (gravació total o per usuari, reproducció de locucions pròpies, música en espera personalitzable, bústia de veu amb enviament d’email, enviament de SMS automàtics).

Quins serveis ofereix Ring?

Podem destacar els mòbils amb centraleta virtual, que atén les trucades des del mòbil, PC, Teams o telèfon IP; la numeració fixa i mòbil, que defineix un número mòbil únic per a tota l’empresa i el mostra en trucades sortints; l’analítica real-time, que proporciona informació gràfica i centralitzada de totes les trucades de l’empresa per optimitzar l’atenció al client; l’absència de límits per parlar i navegar, amb dades i trucades il·limitades en totes les tarifes; o l’atenció al client Premium. Alguns dels nostres clients són Tallers Ratera, Dem (maquinària i soldadura industrial), Queviures Serra Roca, Mercafruits (alimentació), Feliu Consultors, Global Office, Assessors Coordinats (Gestories empresarials) o Bourgeois Finques, Serra Grup (Immobiliàries) i el Teatre Kursaal.
 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte