Vés al contingut

HISTÒRIA | Dèlia Borda, graduada en Infermeria

Imagen

HISTÒRIA | Dèlia Borda, graduada en Infermeria

17/10/2022

Per què decideixes estudiar Infermeria? 

Sempre havia sabut que volia estudiar alguna carrera relacionada amb la ciència. Tenia clar que volia ajudar la gent i fer-ho en l’àmbit de la salut. Vaig descartar altres opcions i em vaig decidir per la infermeria. Ara sé que era ben bé la meva vocació. 

 

I per què a UManresa? 

Jo sóc de Bellcaire d’Urgell. Per proximitat, Lleida em quedava més a prop, però vaig venir a les portes obertes d’UManresa i em va encantar tot: les instal·lacions, els espais de simulació…. A més, Manresa, com a ciutat, s’adaptava molt al que jo buscava.

 

Com has viscut els anys d’estudiant? 

Amb les pràctiques que vaig fer a primer curs vaig ser conscient que no sabia res del món de la infermeria. Els estudiants que venien de Cicles Formatius de Grau Superior de la branca sanitària tenien una mica d’avantatge respecte dels que veníem de Batxillerat. En tots aquests anys, he anat descobrint com m’agrada ajudar a millorar la salut de les persones.  

Estic molt satisfeta amb el professorat. Són docents joves que, a més de fer classe, treballen i que ens aporten coneixements del seu dia a dia professional. La universitat té una mida que la fa molt familiar, els professors et coneixen i sempre estan disposats a ajudar-te. També m’ha agradat molt aprendre a través de la simulació. Les simulacions són molt reals i et sents com si estiguessis amb un pacient de veritat. Com a les pràctiques, n’aprens moltíssim. 

 

I quina branca de la infermeria t’agrada més? 

Me n’agraden moltes. Ho he anat descobrint durant les pràctiques: la pediatria, la infermeria familiar i comunitària, la infermeria quirúrgica, les urgències... Cada vegada que faig pràctiques d’alguna cosa descobreixo que m’agradaria aprendre’n més. He tingut uns molt bons infermers de referència. A les pràctiques també he descobert què és el que m’agrada menys, com la geriatria o la salut mental.

 

Com veus el teu futur professional? 

Si m’ho haguéssiu preguntat l’any passat us hauria dit que no em veia encara sent infermera, però després de les darreres pràctiques he descobert que ja puc ser molt autònoma i que em sento preparada. He anat guanyant seguretat com a infermera. Vaig guanyar una beca per estudiar per ser infermera interna resident (EIR) i ara estic fent el curs de preparació per presentar-me a la següent convocatòria. Tinc moltes ganes d’exercir la professió i de provar una mica de tot. Més endavant, ja em decidiré per una plaça fixa. Ara em veig capaç de treballar tant en un CAP, com en un hospital o un quiròfan i també m’agradaria continuar formant-me amb un màster d’infermeria quirúrgica i, qui sap, potser també dedicar-me a la docència per continuar en contacte amb la universitat.  

 

 

 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte