Vés al contingut

Saint Patrick’s Day: join the party!

Imagen

Saint Patrick day
15/03/2023

Aquesta setmana tot el món angloparlant celebrarà Sant Patrick’s Day, la festa de Sant Patrici, patró d’Irlanda. Us expliquem d'on ve aquesta tradició i com se celebra.

La festa va originar-se com a commemoració de l’arribada de la cristiandat a Irlanda i de fet és observada per les esglésies catòlica, anglicana, ortodoxa i luterana. Però avui en dia, el que va començar com una festa religiosa, s’ha convertit en un festival internacional, una celebració del patrimoni, la cultura i les tradicions irlandeses no només a la República d’Irlanda i a Irlanda del Nord sinó també a tot el món, des de Terranova o l'illa de Montserrat fins a Gran Bretanya, Canadà, Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda.

Per celebrar Saint Patrick’s és tradicional vestir de color verd, el color d’Irlanda i del tradicional trèvol que Sant Patrici va utilitzar per explicar el misteri de la Trinitat a la Irlanda pagana del segle V i que avui és un símbol nacional. Es ballen danses tradicionals irlandeses, es mengen els plats tradicionals, s’expliquen històries de la riquíssima mitologia celta i, per descomptat, també es consumeixen grans quantitats de cervesa i whisky irlandès!

Aquí us deixem una web didàctica i divertida on podeu trobar tot un seguit de vídeos relacionats amb Saint Patrick’s Day: 

Happy Saint Patrick’s Day!

 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte