Vés al contingut

Notícies

Imagen

La delegació colombiana de Colombia Equitativa a UManresa

16 estudiants amb diversitat intel·lectual de Colòmbia visiten UManresa en el marc d’UniversiMÉS

Una delegació d’una vintena de persones de la Institución Universitaria Salazar y Herrera (IUSH) de Colòmbia han visitat UManresa aquest mes de novembre en el marc del primer intercanvi internacional del programa UniversiMÉS. La delegació estava formada per 16 alumnes universitaris colombians amb diversitat intel·lectual i per quatre persones en representació de la IUSH i del programa U INCLUYE de la Universidad de Antioquia. A més de visitar les instal·lacions i de conèixer el projecte universitari d’UManresa, l’estudiantat procedent de Colòmbia ha participat en una activitat conjunta amb les persones que participen en el programa formatiu d’UManresa per a persones amb diversitat intel·lectual UniversiMÉS

Conèixer altres experiències universitàries amb persones amb diversitat intel·lectual

La visita a UManresa forma part d’un programa d’activitats més ampli que la delegació colombiana ha fet durant la primera quinzena de novembre a l’Estat espanyol. Prèviament a la visita a Manresa han estat a Deusto, on han mantingut contactes amb el programa de discapacitat de la universitat d’aquesta localitat basca. També han participat en altres activitats a Barcelona  i han visitat els centres ocupacionals d’AMPANS, un dels partners d’UManresa, juntament amb BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, del programa UniversiMÉS.

L’objectiu de l’intercanvi, emmarcat en la iniciativa Misión académica Colombia Equitativa, és compartir projectes i innovacions implementades a nivell social i cultural en matèria d’inclusió, formació, discapacitat i accessibilitat. 

La missió acadèmica Colòmbia Equitativa és una iniciativa de la Institución Universitaria Salazar y Herrera de Colòmbia i compta amb el suport del programa U Incluye de la Universidad de Antioquia, la Corporación Crear Unidos, l’empresa Sierra Nevada, la Red de Empleo con Apoyo i la Fundación Lupines,. A més d’afavorir la mobilitat acadèmica internacional d’aquest estudiantat i de conèixer altres pràctiques d’educació inclusiva i accessibilitat, aquest intercanvi pretén afavorir la creació de comunitats globals d’aprenentatge entre diferents institucions, organitzacions i empreses per avançar en la cooperació internacional en la gestió de la diversitat. De fet, està previst que properament, UManresa i la IUSH signin un conveni de col·laboració en aquesta línia.

Sobre UniversiMÉS

UniversiMÉS és un programa resultat de la implicació de la Fundació AMPANS, BBVA, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i UManresa-FUB. La formació que rep l’alumnat del programa està adaptada i inclou continguts relacionats amb l’actualitat del món i de l’entorn, amb l’economia, la cultura, la creació artística, la salut i la psicologia. La formació es fa en sessions quinzenals de 3 hores de durada que es duen a terme a la Universitat i que es complementen amb sortides relacionades amb els temes que s’han treballat prèviament a l’aula.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte