Vés al contingut

Notícies

Imagen

Nova junta del Congrés de la SESSEP

La responsable del CISARC d'UManresa, Aida Camps, assumeix la presidència de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente

Aida Camps Gómez, responsable del Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa (CISARC) ha estat escollida presidenta de la Sociedad Española de Simulación Clínica y Seguridad del Paciente (SESSEP) en el congrés que s’ha celebrat a Granada. Camps, que fins ara era la vicepresidenta de la societat, ocuparà el càrrec durant dos anys. El proper Congrés l’organitzarà la Universidad Católica de Valencia.

A més de Camps, dues persones més vinculades al campus Manresa de la UVic-UCC s’integren també a la junta de la SESSEP. D’una banda, Carmen Gomar Sancho, directora de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient, que ocuparà la vocalia de seguretat del pacient, i Griselda Gonzàlez-Caminal, coordinadora de simulació del Grau en Medicina i referent de simulació en els estudis de fisioteràpia, que formarà part del nou comitè científic de la SESSEP.

La novena edició del Congrés de la SESSEP s’ha celebrat a Granada entre el 25 i el 27 de novembre. Docents i investigadors vinculats a UManresa hi han participat de forma activa tant presentant ponències com prenent part en taules rodones. Així, Bartomeu Ayala, un dels membres de l’equip que desenvolupa el projecte MAP+, una iniciativa impulsada per Avinent Implant, Althaia i UManresa, va participar en una taula rodona sobre noves formes de simular en salut. De la seva banda, Griselda González Caminal hi va presentar dues comunicacions sobre l’ús combinat de la simulació i cinema-educació en la formació sobre la seguretat de pacients i una altra sobre el procediment d’entrenament online de pacients simulats. El director d’Innovació i Recerca d’UManresa, Xavier Gironès, hi va parlar de l’aplicació d’una plataforma de telemedicina per a la facilitació de la metodologia de la simulació en un entorn clínic d’aprenentatge quirúrgic en zona 1, i Carme Valiente, directora del Grau en Infermeria, va donar-hi a conèixer la implementació d’una ACOE al segon curs dels estudis d’Infermeria.

A banda d’aquestes aportacions, Carmen Gomar, Griselda Gonzàlez i Anna González, les tres instructores del CISARC, van participar en la jornada d’estudiants de la SESSEP, treballant casos de simulació en els quals s’evidenciava la importància del treball interprofessional com a clau de la seva resolució. Gomar i Aida Camps van participar també como docents en el curs d’adquisició de competències bàsiques com a docents.  
 

  • simulació
  • CISARC
  • seguretat del pacient
  • Congrés

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte