Vés al contingut

Notícies

Imagen

Una de les sessions de l'Escola de Competències al CISARC

El CISARC d’UManresa acull les darreres sessions formatives de l’Escola de Competències de l’Ajuntament de Manresa

El Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa (CISARC) ha acollit aquest mes de desembre les darreres sessions formatives de l’Escola de Competències del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa. El CISARC ha participat en aquest programa aportant la seva expertesa en la metodologia de la simulació per a la formació de persones en competències toves. El programa ha format una quinzena de persones, entre les quals hi havia emprenedors i persones en situació de cerca de feina, totes elles usuàries de serveis locals d’ocupació del Bages.  

A través de la metodologia de la simulació, les persones que han participat en l’Escola de Competències han rebut formació en competències i habilitats transversals. En el cas de les accions formatives adreçades a persones en situació de desocupació, la formació s’ha centrat en l’entrenament de les habilitats comunicatives per presentar-se a una entrevista de feina, així com per saber reconèixer i explicar els elements de valor del perfil de cada persona. Pel que fa a les persones emprenedores, la formació ha consistit en entrenar els participants en la seva competència de transmetre l’activitat economica i la idea de negoci. També s’han treballat les competències de relació, persuasió i negociació.  

Aquestes són competències que les empreses demanen cada vegada més a les persones que volen incorporar als seus equips. També hi ha una tendència en el món empresarial a requerir persones entrenades en altres competències   que se sumen als coneixements tècnics que té cada professional.  

La simulació, des de la recreació de la realitat professional, afavoreix el desenvolupament d’aquest tipus de competències i permet evidenciar si els participants en els programes formatius desenvolupen de manera competent les tasques que tenen encomanades de la mateixa manera com ho farien en la seva realitat professional. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte