Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa

El Servei de Podologia de la Clínica Universitària té cura dels peus dels jugadors del primer equip del BAXI Manresa

Tots els jugadors del primer equip del BAXI Manresa passaran pel Servei de Podologia de la Clínica Universitària per fer-se una exploració biomecànica. Aquesta exploració biomecànica es complementa, en el cas que sigui necessari, amb un tractament ortopodològic. D’aquesta manera, el pas dels esportistes per la consulta podològica compleix un triple objectiu terapèutic, preventiu i de millora del rendiment.   

Un acord de col·laboració entre la Clínica i el club que juga a la primera divisió del bàsquet estatal han fet que els professionals de podologia vinculats a la universitat siguin els responsables de fer les revisions podològiques dels jugadors. La Clínica universitària compta amb una sala d’exploració biomecànica equipada amb els últims dispositius tecnològics (passadís amb barocaptors, sensors inercials, càmeres d’alta velocitat, cinta de córrer amb fotosensors...) que garanteixen una completa i fiable valoració biomecànica. Les revisions es van iniciar a principis d’aquest any 2020 i s’han reprès durant el mes de setembre després de l’aturada de l’activitat a la Clínica entre els mesos de març i abril a causa del confinament.  

Segons el responsable del Servei de Podologia, Xavier Ruiz, aquest acord és una gran oportunitat perquè permet als professionals estar en contacte amb esportistes d’elit i tractar els problemes específics de la seva pràctica esportiva, fet que  que només es pot desenvolupar amb garanties en centres podològics molt especialitzats en l’àmbit biomecànic. També ho és per als estudiants de Podologia d’UManresa, que poden acompanyar els professionals de la Clínica en el tractament d’aquestes afeccions específiques. Els problemes més habituals que afecten els peus dels jugadors de bàsquet estan relacionats amb la inestabilitat als turmells, les talàlgies i les fascitis plantars, que són provocats generalment pels gestos esportius específics del bàsquet, com el salt, la pivotació i els desplaçaments laterals. Al mateix temps, el club es beneficia de tenir una atenció podològica de primer nivell, amb podòlegs professionals d’àmbit universitari i amb una llarga experiència assistencial. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte