Vés al contingut

Notícies

Imagen

Un dels alumnes de pràctiques de podologia en un centre de pràctiques

Els estudiants de Podologia d’UManresa estrenen pràctiques externes en centres podològics d’arreu de l’Estat

29 estudiants de tercer curs del Grau en Podologia d’UManresa han participat per primera vegada durant el curs 23-24 en pràctiques externes en una trentena de centres podològics fora de la institució universitària. Fins ara, la totalitat de les pràctiques es feien a la Clínica Universitària. 

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que els estudiants puguin descobrir la realitat professional del podòleg, aprendre diferents metodologies de treball i augmentar la seva preparació per accedir al món laboral amb una millor formació. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de 33 centres externs, dels quals 25 ja han confirmat que continuaran col·laborant amb UManresa durant el curs 2024-2025, fet que garanteix les places de pràctiques per als estudiants. 

Els centres col·laboradors estan situats en diverses zones geogràfiques tant de Catalunya com de l’estat espanyol i francès (Barcelona, Girona, Lleida, Saragossa, França, Bizkaia, Granada, Cantàbria, Burgos i Osca). Aquestes pràctiques permeten als estudiants obtenir una visió més àmplia del camp professional i conèixer diferents enfocaments i especialitzacions dins de la podologia. 

El passat 8 de juny, UManresa va celebrar una jornada de formació amb els tutors externs col·laboradors, que va servir per agrair-los la implicació en la formació dels estudiants. Durant la jornada es van compartir experiències i va ser una bona manera de reforçar la col·laboració entre la Universitat i els centres externs. 

Les opinions dels estudiants sobre aquestes pràctiques externes han estat molt positives. En destaquen, entre d’altres coses, la utilitat de poder veure des de dins el funcionament d'un centre de podologia privada o de poder conèixer el dia a dia del podòleg en centres multidisciplinaris. Un d’aquests estudiants, Mariano José Fraga, destaca, en el seu cas, la possibilitat que li han ofert les pràctiques de conèixer la podologia biomecànica gràcies a les pràctiques en un centre especialitzat en aquest àmbit.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte