Vés al contingut

Notícies

Imagen

Participants en la Demo Day d'eHealthinking

Emprenedors dels sectors salut i social presenten les seves idees en la Demo Day de l’eHealthinking

L’Espai Plana de l’Om va acollir el passat dissabte, 17 de desembre, la Demo Day del programa eHealthinking, una iniciativa que vol contribuir a desenvolupar i accelerar projectes d’emprenedoria en salut i social. Aquesta és la segona edició d’aquest programa i hi han participat tretze emprenedors que van ser presents en la Demo Day, una jornada que va servir per cloure la formació que han rebut durant els darrers mesos i al mateix temps per afavorir la interacció entre els participants en el programa. 

En format de xerrada breu, els emprenedors van fer una explicació de cadascun dels projectes, de les seves motivacions, dels objectius i del model de negoci darrera de cadascun. Entre els projectes que estan treballant n’hi ha del camp de la geriatria, l’odontologia, la impressió de medicaments en 3D, la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns mentals, la cirurgia i la gestió d’empreses de salut. 

L’acte va comptar amb l’assistència del gerent territorial d’Eurecat, Juanjo Martín, que a banda de dirigir les presentacions va fer de moderador de les qüestions que es van plantejar als emprenedors. Martín va aprofitar l’acte per explicar les possibilitats de suport que poden rebre tant des d’Eurecat com des de les universitats per tirar endavant projectes innovadors en els àmbits de la salut i social. 

Formació especialitzada en projectes dels àmbits de la salut i social

La segona edició del projecte eHealthinking es va posar en marxa el passat mes de setembre. La formació que se’ls ha ofert s’ha impartit en format híbrid i ha inclòs tallers, sessions de simulació, assessorament metodològic i tutories personalitzades. 

eHealthinking és una iniciativa que s’adreça a aquelles persones que volen emprendre projectes tecnològics en el sector de la salut i social. La formació que s’ha dut a terme ha anat orientada a donar resposta a les peculiaritats dels ecosistemes que envolten els projectes dels àmbits de la salut i social, sectors que requereixen de coneixements i del domini de les característiques dels productes sanitaris, així com de les especificitats que té la recerca que hi està associada. 

eHEALTHINKING és una plataforma d’emprenedoria concebuda com un viver d'idees innovadores i com a acceleradora de productes i serveis tecnològics que tinguin un impacte tant en els àmbits de la salut com en el social. Participar en aquest programa ofereix als emprenedors la possibilitat de formar-se i rebre assessorament per part de professionals i entitats de reconegut impacte internacional amb els quals podran interactuar durant tot el procés de conversió de les seves idees en productes o serveis per ser llançats al mercat.  

UManresa  promou aquest programa, que està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball amb cofinançament dels Fons Socials Europeus Plus. També compta amb el suport de Caixa d’Enginyers.

Donar resposta als problemes derivats de l’envelliment

eHEALTHINKING va néixer amb l’objectiu de contribuir a resoldre els reptes que planteja l’envelliment de la població, com ara la cronicitat d’algunes malalties i la dependència. Aquesta realitat fa necessàries solucions tecnològiques i que integrin totes les persones que intervenen en l’atenció d’aquestes persones, des del propi pacient fins a cuidadors, familiars, professionals de la salut i dels serveis socials, associacions de malats i de familiars, ONG i centres de salut (hospitals, sociosanitaris, atenció primària). El projecte vol implicar també empreses tecnològiques, centres de recerca, centres d’innovació i personal investigador especialitzat en aquest àmbit.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte