Vés al contingut

Notícies

Imagen

Inauguració del nou Espai Tècnica 3 - 6 del Museu de la Tècnica de Manresa

UManresa participa en el disseny del nou espai de joc per a infants del Museu de la Tècnica de Manresa

L’equip de docents del grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC ha participat en el disseny i conceptualització del nou espai de joc per a infants de 3 a 6 anys que s’ha inaugurat aquesta setmana al Museu de la Tècnica de Manresa. La inauguració del nou espai ha comptat amb la presència de l'alcalde de Manresa i president de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, el Parc de la Séquia, Marc Aloy, de Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de Ciència i Tècnica de Catalunya, de Montserrat Pedreira, directora del Grau en Mestre d'Educació Infantil d'UManresa i d'Eudald Serra, director del Museu de la Tècnica de Manresa.

L’Espai Tècnica 3-6 és un espai que permet a infants de 3 a 6 anys iniciar-se en l’experimentació relacionada amb elements científics i tècnics com engranatges, politges o altres relacionats amb la Séquia, com ara el procés per construir un pontarró. Concebut a partir d’elements de jocs ideats l'any 2018 per l’equip de professionals del grau en Mestre d’Educació Infantil en col·laboració amb el personal de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i finançat per la Caixa. Aquest taller, que ja s’oferia a escoles a través del servei educatiu, s’obrirà a famílies i públic individual que visiti el museu a partir del gener de 2022. 

Aquest espai s’ha pogut crear gràcies a l’aportació del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, que n’ha finançat la seva construcció, així com el suport permanent d’Aigües de Manresa i de la Junta de la Séquia. En aquest cas s’ha comptat també amb el suport d’Ecopràctica, que ha ideat uns mòduls constructius de colors per tal que els infants treballin la psicomotricitat, així com una sèrie de mantes i coixins per fer l’espai el màxim de confortable. 

El Museu de la Tècnica de Manresa és un equipament gestionat per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, el Parc de la Séquia. El monumental edifici dels Dipòsits Vells acull el Museu de la Tècnica de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l’aigua i el progrés de la ciutat i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya central. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte