Vés al contingut

Notícies

Imagen

Professionals de les biblioteques infantils i juvenils a l'Espai Aloy d'UManresa

L’Espai Aloy d’UManresa acull una trobada de professionals de les àrees infantils de biblioteques de la Catalunya Central

Membres del grup XicsBBM, que està format per bibliotecaris i bibliotecàries especialitzats en àrees infantils de la Xarxa de Biblioteques Municipals de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès, han aprofitat el Centre de Documentació Josep Maria Aloy d’UManresa per fer una de les seves trobades. Aquesta ha estat una de les activitats que acull l’anomenat Espai Aloy, un centre de documentació especialitzat en literatura infantil i juvenil que està format per més de 8.000 títols i que constitueix el fons especialitzat més nombrós i important del país. L’Espai Aloy es va inaugurar el juliol de l’any passat a les instal·lacions de l’edifici FUB4 – UEducació, que aplega tots els estudis i serveis del campus Manresa relacionats amb l’educació.  

L’objectiu de la Universitat és que aquest fons serveixi com a espai dinamitzador i promotor de la literatura entre infants i joves i per continuar la tasca de dignificació que va desenvolupar Josep Maria Aloy al llarg de la seva vida. Per això, a banda de fer la catalogació d’aquest rellevant fons literari, una comissió treballa en la definició de les diferents propostes que poden contribuir a fer realitat aquests dos objectius. Aquesta comissió està integrada per persones de diferents entitats i institucions que treballen en l’àmbit educatiu, tant dins com fora de la Universitat. 

Fins ara, l’Espai Aloy ha acollit, a més de la trobada dels bibliotecaris i bibliotecàries, altres activitats, com per exemple un acte dins del festival literari Tocats de Lletra, presentacions de llibres, diàlegs educatius, així com activitats pròpies dels estudis de Grau i del CFGS d’Educació Infantil, entre les quals un espectacle de la companyia de titelles Pamipipa. Properament acollirà una activitat que formarà part del programa d’actes de Manresa del Dia de la Poesia i un acte emmarcat en la commemoració del centenari de Josep Vallverdú, del qual Josep Maria Aloy en va ser el biògraf.   

 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte