Vés al contingut

Notícies

Imagen

Taller d'APS del grau en Infermeria d'UManresa al casal de la Mion

Estudiantat d’Infermeria d’UManresa promou un envelliment satisfactori d’usuaris de l’AFABSS, el casal de la Mion i la Fundació La Pedrera

L’alumnat de tercer curs del grau en Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa ha participat un any més en activitats d’aprenentatge servei en el marc de l’assignatura de Cures a la Vellesa. En aquesta ocasió, els beneficiaris de les activitats organitzades per l’estudiantat han estat persones vinculades a l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Bages, el Berguedà i el Solsonès (AFABBS), de l’Espai Social Manresa de la Fundació La Pedrera i del Casal Cívic i comunitari del barri de la Mion-Puigberenguer de Manresa. En total, l’estudiantat ha ofert una cinquantena de sessions amb activitats adreçades a aquests col·lectius amb l’objectiu de contribuir a un envelliment satisfactori dels usuaris d’aquests serveis i institucions. 

Aquestes activitats formen part de la metodologia de l’aprenentatge servei, que fa anys que s’utilitza al grau en Infermeria. En aquesta metodologia, l’aprenentatge es fa a través de la intervenció comunitària destinada a millorar l’entorn en el qual s’actua. Això obliga l’estudiantat a fer un treball acadèmic de recerca d’informació per posteriorment fer una proposta d’intervenció. Tot plegat fa que al final del procés, la persona integri tant els coneixements com les habilitats que ha estat treballant.

En el cas de l’assignatura de Cures a la Vellesa, les activitats que havia de dissenyar l’estudiantat havien de tenir com a objectiu fer promoció i prevenció en l’àmbit de la salut de persones grans. Aquest curs, l’estudiantat ha preparat propostes entre les quals hi havia tallers d’educació sanitària, d’estimulació cognitiva, de reminiscència i musicoteràpia i de psicomotricitat i gimnàstica dolça. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte