Vés al contingut

Notícies

Imagen

Eva Codinach amb els directors de la seva tesi, Albert Espelt i Núria Obradors

Excel·lent per a la tesi doctoral d'Eva Codinach sobre consum de tabac i cànnabis entre joves de la Catalunya Central

La docent col·laboradora del Grau en Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut, Eva Codinach Danés, ha obtingut una qualificació d'excel·lent per la seva tesi doctoral titulada "Consum de tabac i cànnabis en joves de la Catalunya Central". Codinach va defensar la tesi a UManresa el passat 27 de gener, en el marc del programa de doctorat de Cures Integrals i Serveis de Salut de la UVic-UCC. L'investigador d'UManresa, Albert Espelt Hernàndez, i la docent titular del grau en Infermeria, Núria Obradors Rial, han dirigit la tesi. 

La tesi d'Eva Codinach aprofundeix en l’estudi del consum de tabac i cànnabis en els joves de la Catalunya Central.en el període 2012-2020 i en el comportament de la població jove en relació amb aquests consums. La tesi conclou que una proporció important de joves tenen intenció de fumar en el futur (26,6%), i d’aquests, més de la meitat creuen que fumaran tabac de cargolar. A més, 3 de cada 10, expressen almenys una creença errònia favorable en relació amb el tabac de cargolar. Aquest podria ser també un dels motius que facilita que alguns joves comencin a consumir cànnabis en lloc de tabac. El fet de fumar cànnabis barrejat amb tabac fomenta que la majoria de joves facin policonsum de tabac i cànnabis en edats molt primerenques de forma simultània o alternada i que, per tant, el consum de cànnabis sigui actualment un factor de risc pel tabac i viceversa. Existeix una forta associació entre el consum de tabac i el consum de cànnabis. Els factors que es relacionen amb aquest policonsum són cursar cursos acadèmics superiors, tenir pitjor salut autopercebuda i pitjor estat d’ànim.

Tres dels estudis inclosos en la tesi ja han estat publicats en les revistes especialitzades Atención Primaria, Adicciones i Adolescents.  
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte