Vés al contingut

Notícies

Imagen

Josep Vallverdú ha lliurat avui el seu darrer llibre al Centre de Documentació Josep Maria Aloy

Josep Vallverdú lliura al Centre de Documentació Josep Maria Aloy el seu darrer llibre, “El vuitè nan” en l’homenatge d’UManresa a l’escriptor lleidatà

Un retrobament especial. Així ha estat l’acte d’homenatge que ha acollit avui dimecres UManresa en el marc del centenari de l’Any Josep Vallverdú. L’escriptor lleidatà ha visitat per primera vegada el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy i hi ha fet donació del seu darrer llibre publicat, “El vuitè nan”. Ha estat un acte especial, tant per al públic assistent, com per a l’escriptor, que ha destacat la importància de la figura de Josep Maria Aloy en la seva trajectòria literària. L’acte ha comptat amb la intervenció de Marta Luna, que ha fet una glossa del llibre, destacant l’exigència literària i lingüística de Vallverdú i el seu compromís i ganes de fer la feina ben feta. Ha tancat l’acte Sílvia Mas, degana de la Facultat de Ciències Socials de Manresa, que ha posat de relleu la significació de l’acte d’avui pel que ha representat de retrobament entre Vallverdú i el centre que duu el nom del qui va ser el curador de la seva obra. Un centre que ha pres el compromís de donar continuïtat al llegat de Josep Maria Aloy en el treball per la divulgació i la dignificació de la literatura infantil i juvenil en llengua catalana. 

Precisament, aprofitant l’estada de l’escriptor i poeta a UManresa, el Centre de Documentació Josep Maria Aloy ha organitzat un acte en el qual han participat Vallverdú i Miquel Desclot sobre la poesia en l’àmbit escolar. La conversa entre els dos literats ha girat a l’entorn de com l’obra poètica es pot acostar al públic infantil. Ambdós han coincidit en la importància del ritme i la musicalitat de la poesia per aconseguir-ho.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte