Vés al contingut

Notícies

Imagen

Campus Manresa de la UVic-UCC

La UVic-UCC entra per primer cop al QS World University Rankings: Southern Europe 2024

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha entrat per primer cop al QS World University Rankings: Southern Europe 2024, ocupant la 117a posició d’un total de 146 universitats del sud d’Europa. Amb aquest, la UVic-UCC ja té presència en dos dels tres rànquings més importants del món. Per altra banda, la UVic-UCC també ha quedat inclosa en el Rànquing General Europeu, en la posició 511-520a de 688, juntament amb 10 universitats més de Turquia, Romania, França, Grècia, Portugal i la República Txeca.

L’àrea del sud d’Europa inclou universitats d’Albània, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Espanya, Grècia, Itàlia, Malta, Montenegro, Macedònia, Portugal i Sèrbia. En l'àmbit d’Estat espanyol, només hi tenen presència 44 universitats de les 76 existents i la UVic-UCC hi ocupa la 39a posició. En l'àmbit català, hi són presents 9 de les 12 universitats del sistema i la UVic-UCC hi apareix en 9a posició.

El rector, Josep Eladi Baños, valora l’entrada al rànquing molt positivament i manifesta que “aquests resultats demostren el progressiu reconeixement institucional de la UVic-UCC internacionalment”.

Bons resultats en internacionalització d’estudiants i citacions

El rànquing QS World University Rankings, que enguany arriba a la 20a edició, inclou 1.500 institucions en 104 ubicacions i és l'únic rànquing d'aquest tipus que posa èmfasi en l'ocupabilitat i la sostenibilitat. Els resultats es basen en l'anàlisi de 17,5 milions d'articles acadèmics i les opinions d'experts de més de 240.000 professors acadèmics i empresaris.

Aquest any el rànquing ha implementat millores metodològiques importants, introduint tres noves mètriques: sostenibilitat, resultats d'ocupació i xarxa internacional de recerca. L’àmbit en què la UVic-UCC ha obtingut millors resultats és en la internacionalització de l’estudiantat, on ocupa la 7a posició en l'àmbit estatal. També assoleix bons resultats pel que fa a citacions, on se situa en el 16è lloc, “cosa que indica el nivell de qualitat de la recerca que estem portant a terme”, afirma el rector.

L'Institut Tecnològic de Massachusetts encapçala per dotzè any consecutiu aquest rànquing a escala mundial, seguida per la Universitat de Cambridge i la d'Oxford.

Presència en dos dels tres principals rànquings mundials

El QS World University Rankings, el THE Impact Ranking i el Shangai Ranking són els tres rànquings més reconeguts a escala mundial. En l’edició del Rànquing THE de 2023, que es va fer públic el juny passat, la UVic-UCC hi apareixia classificada per segon any consecutiu, a la franja mitjana, en el grup 501-600 d’un total de 1.799 universitats de tot el món, ocupant el 7è lloc l'àmbit estatal i el quart català.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte