Vés al contingut

Notícies

Imagen

Jornada de portes obertes a UManresa del curs passat

L’edifici FUB4 – UEducació i el nou CFGS de Comerç Internacional, principals novetats de la Jornada de Portes Obertes a UManresa

El campus Manresa de la UVic – UCC celebrarà el proper dissabte, 14 de maig, la Jornada de Portes Obertes adreçada a totes les persones que volen conèixer les instal·lacions i la metodologia docent de la Universitat. En aquesta ocasió, les novetats que es presentaran als futurs estudiants seran el nou edifici FUB 4 – UEducació i la posada en funcionament d’un nou CFGS de Comerç Internacional enfocat al comerç electrònic que se suma a l’oferta del Campus Professional. La Jornada s’iniciarà a les 9 h del matí i és previst que acabi a les 18 h. Hores d’ara ja hi ha més de dos centenars de persones inscrites interessades en els estudis.

Aquestes seran les primeres jornades de portes obertes que es podran desenvolupar amb normalitat després de l’aixecament de les restriccions a causa de la pandèmia. No obstant això, s’ha optat per mantenir les visites amb grups reduïts que es van iniciar el curs passat perquè són una millor manera de mostrar les instal·lacions i de fer una atenció més directa i personalitzada a totes les persones interessades en l’oferta d’estudis d’UManresa. Aquesta manera d’organitzar les portes obertes també permet fer visites a grups reduïts de persones interessades en els mateixos estudis i explicar millor els trets diferencials de la metodologia docent, que utilitza la simulació de manera transversal en tota l’oferta i que es basa en l’aprendre fent i en una dotació d’instal·lacions punteres i ben equipades tecnològicament i dissenyades per garantir un bon aprenentatge de l’estudiantat.

Edificis especialitzats i un nou CFGS

Les persones que visitin UManresa en aquestes portes obertes podran conèixer el nou edifici FUB4 – UEducació. Un edifici que des d’aquest mes de maig ja concentra tota l’activitat i tots els serveis de la Universitat relacionats amb l’educació. El nou edifici serà l’espai d’aprenentatge de l’estudiantat del Grau en Mestre d’Educació Infantil i del CFGS d’Educació Infantil. L’edifici FUB4 – UEducació acull també el Lab 0_6, l’espai per a la promoció científica a les primeres edats, que gràcies al trasllat podrà créixer amb propostes fins als 8 anys, i a partir del setembre, a la planta baixa s’hi ubicarà la llar d’infants Upetita, la primera escola bressol del país vinculada a uns estudis de Grau i de CFGS que permetrà a l’estudiantat veure l’aplicació pràctica del que s’explica a l’aula. El nou edifici serà també serà la seu del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) i concentrarà l’activitat de recerca relacionada amb l’educació. 

La construcció del nou edifici forma part de la reorganització de la Universitat i de l’especialització de les diferents construccions del campus. En aquesta línia, durant les portes obertes també s’explicarà al futur estudiantat de l’àmbit d’empresa que tots aquests estudis es concentraran a l’edifici FUB2, que en aquests moments s’està adequant, i que plantegen un model innovador per a la formació dels futurs directius empresarials. Serà en aquest edifici on s’impartirà el nou CFGS de Comerç Internacional, un cicle que especialitzarà l’estudiantat en el comerç electrònic i que se suma al CFGS d’Administració i Finances que s’imparteix conjuntament amb Joviat.

Una jornada de portes obertes animada

Les visites guiades i les sessions informatives de les portes obertes es complementaran amb altres activitats. Així, durant la jornada es farà un taller sobre les soft skills que més demanen les empreses actualment que consistirà en una dinàmica oberta tant a futurs estudiants com als seus familiars per descobrir la importància de les competències personals per al futur professional. Aquesta sessió anirà a càrrec de Carlos Bella. La jornada comptarà amb la presència del titktoker manresà Àlex Tous, que també ha programat una xerrada sobre els millors trucs per convertir-se en influencer en aquesta xarxa. Finalment, a la planta baixa de l’edifici FUB1 es podrà visitar l’exposició artística “Els valors ens donen valor”, una mostra d’il·lustracions fetes per persones d’AMPANS a partir del treball sobre els valors de la institució universitària. 

Les terceres portes obertes d’aquest curs

Aquestes seran les terceres portes obertes que fa la universitat aquest curs per explicar la seva oferta formativa per al curs 2022-2023. Les primeres portes obertes van ser el mes de febrer i s’adreçaven, bàsicament, a futurs estudiants internacionals. Hi van participar 70 persones, que van posar una nota mitjana de valoració de la visita de 9,33 sobre 10. El passat 30 d’abril, un centenar de persones més van participar en la Jornada de portes online que es va fer. Aquesta opció de portes obertes online es va iniciar durant la pandèmia i s’ha mantingut perquè és una bona opció per donar a conèixer l’oferta formativa entre aquelles persones que no tenen possibilitat de desplaçar-se a UManresa o que no poden fer-ho el dia de les portes obertes. 

La Jornada de Portes Obertes mobilitza una setantena de persones vinculades a la institució per atendre els visitants. Hi participen membres de l’equip docent, personal de diferents departaments i també estudiantat que està realitzant la seva formació en aquests moments a la Universitat. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte