Vés al contingut

Notícies

Imagen

Dues nenes jugant amb una de les propostes del Lab d'UManresa

UManresa acosta la ciència, l’experimentació i la tecnologia a més d’un centenar de centres educatius de Catalunya a través de les propostes del Lab

Escoles de municipis d’arreu de Catalunya visitaran o rebran la visita durant aquest curs escolar de les propostes del Lab d’UManresa. Impulsat pels estudis del Grau en Mestre d’Educació Infantil, el Lab treballa per acostar la ciència i l’experimentació als infants de les primeres etapes educatives. Des del curs passat, a través d’un conveni amb el Col·legi d’Enginyers Tècnics de la Catalunya Central, ha incorporat també el TecnoLab, una proposta que es desplaça als centres educatius per apropar els nens i nenes a la tecnologia. Més d’un centenar de centres ja han fet la reserva d’activitats, tant per visitar els Labs 3-6 o 6-8 a UManresa, com per rebre la visita del Tecnolab o del Lab sobre Rodes. De fet, a hores d’ara, tant el Lab 3-6 com el Lab sobre Rodes ja no disposen de dates lliures, i només es poden concertar visites per al Lab 6-8 i per al Tecnolab.

El Lab 3-6, adreçat a infants entre els 3 i els 6 anys, i ubicat a l’edifici d’Educació d’UManresa (FUB4) és el que té el calendari més tancat fins a final de curs. Està previst que el visitin 126 centres de 77 municipis d’arreu de Catalunya. 
Pel que fa a la demanda, també destaca el Lab sobre Rodes, que es desplaça a llars d’infants i escoles bressol amb propostes de ciència adaptades a nens i nenes fins als 3 anys. La previsió és que la furgoneta del Lab es desplaci a 135 centres de 65 poblacions.

Les propostes que es van posar en marxa el curs passat, el TecnoLab i el Lab 6-8, que encara no són tan conegudes pels centres, encara tenen dates lliures. El TecnoLab és una furgoneta equipada amb material d’exploració específic sobre enginyeria i tecnologia. El Lab 6-8, ubicat a l’edifici FUB4, té el mateix plantejament que el Lab 3-6, però amb propostes adreçades a nens i nenes més grans.

Escoles d’arreu de Catalunya 

Les xifres constaten l’interès dels centres escolars per participar en propostes de qualitat relacionades amb la ciència i la tecnologia. De fet, UManresa s’ha consolidat com a institució universitària pionera en l’aposta per promoure un acostament de la ciència als infants des de ben petits amb el convenciment que nens i nenes fan ciència des del néixer i que només cal afavorir que la relació entre els dos mons, ciència i educació, es visqui d’una manera natural des de les primeres etapes educatives. 

Les propostes del Lab han anat guanyant prestigi arreu de Catalunya fins al punt que, a hores d’ara, són escoles de totes les demarcacions del país les que visiten o reben la visita de les propostes d’educació científica impulsades per UManresa. Els centres educatius procedeixen, entre d’altres de comarques com l’Urgell, el Barcelonès, el Ripollès, la Cerdanya, l’Alt Penedès, el Tarragonès, el Segrià, Osona o el Baix Llobregat.


 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte