Vés al contingut

Notícies

Imagen

La rectora de la Universitat El Bosque, la Dra. María Clara Rangel Galvis, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, el Dr. Valentí Martínez Espinosa

UManresa amplia la seva xarxa de relacions a Llatinoamèrica amb un acord amb la Universidad El Bosque de Bogotà

La Universidad El Bosque de Colòmbia s’ha incorporat a la llista d’institucions universitàries llatinoamericanes que mantenen relacions estables amb UManresa, amb la formalització d’un conveni de col·laboració, el passat mes de desembre de 2022. Una primera concreció d’aquest marc de treball conjunt va ser la signatura d’un acord d’associació entre UManresa i la universitat colombiana per dur a terme un projecte de consultoria en l’àmbit de la participació intersectorial i comunitària a Bogotà. La signatura es va fer a la capital colombiana, a final del passat mes de febrer, i va anar a càrrec de la rectora de la Universitat, la Dra. María Clara Rangel Galvis, i del director general de la Fundació Universitària del Bages, el Dr. Valentí Martínez Espinosa.

El conveni marc de col·laboració entre UManresa i la Universidad El Bosque s’ha plantejat en termes molt amplis, amb la voluntat d’explorar diferents línies que van des de facilitar intercanvis i estades en pràctiques de l’alumnat a compartir docència, recerca i transferència de coneixement amb el personal docent i investigador. També preveu  l’impuls a projectes d’interès comú o la facilitació d’espais per a activitats internacionals.

El Bosque és una universitat multidisciplinària que imparteix 26 graus i 78 programes de postgrau de les àrees de Ciències Naturals i de la Salut, Enginyeries, Ciències Socials i Humanes i Arts i Disseny. Compta amb prop de 12.000 estudiants i duu a terme una intensa activitat de recerca amb 28 grups acreditats i prop d’un centenar d’investigadors.

UManresa, com a campus de la UVic-UCC, imparteix 9 graus universitaris en les àrees d’Empresa, Salut i Educació: Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Gestió de la Societat Digital, Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, Medicina, Odontologia i Mestre d’Educació Infantil. Aquesta oferta es completa amb una vintena programes de postgrau i màster. Compta amb més de 5.000 estudiants i uns 800 professors, un centenar dels quals fa recerca en el marc de diferents grups d’investigació.

ULatam, un programa d’UManresa en expansió

La signatura de l’acord de cooperació entre UManresa i la Universidad El Bosque de Bogotà s’emmarca en les activitats d’expansió de l’àrea d’influència de la institució manresana cap a Sudamèrica, iniciades fa 5 anys. A Guatemala, té en marxa un projecte de cooperació en matèria de Salut Pública amb el Ministeri de Salut d’aquest país centreamericà. A l’Argentina, imparteix un MBA interuniversitari amb la Universitat Blas Pascal de Córdoba i, a Mèxic, ha signat un conveni per posar en marxa el projecte UHealth Corporativa amb el Tecnológico de Monterrey.

Per altra banda, el CISARC, Centre d’Innovació en Simulació, assessora des de ja fa uns quants anys, universitats i hospitals en matèria de simulació clínica a Xile, Argentina i Colòmbia. També acull passanties de professionals de la salut en el marc del seu programa de fellowship en metodologia de la simulació clínica. Finalment, el hub d’innovació i tecnologia en Medicina i Atenció Personalitzades (MAP+), que UManresa impulsa conjuntament amb la Fundació Althaia i l’empresa Avinent, ha obert recentment una via de col·laboració amb Sudamèrica a través de la Universitat Maimónides d’Argentina.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte