Vés al contingut

Notícies

Imagen

ACOES de quart curs d'Infermeria

UManresa completa la implantació de l’avaluació de competències de l’estudiantat d’Infermeria

Les instal·lacions del Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) d’UManresa han acollit durant el mes de juny les proves de la tercera edició de les ACOE (Avaluació Clínica Objectiva i Estructurada). Aquestes proves s’adrecen a l’estudiantat d’Infermeria i tenen com a objectiu avaluar l’adquisició de competències. Aquesta ha estat la primera vegada que hi participaven alumnes de quart curs d’infermeria, ja que fins ara només s’havien realitzat amb estudiantat de segon. D’aquesta manera s’ha completat la implantació d’aquesta avaluació i l’alumnat de quart ha pogut ser conscient de la seva evolució des que va participar en la primera avaluació quan era a segon curs del Grau. Com en l’anterior edició, l’estudiantat, un total de 179 persones, ha hagut d’enfrontar-se a 10 escenaris i situacions. 

Informe individualitzat


La realització de les ACOE va acompanyada d’una gran complexitat i requereix de la intervenció de prop de 40 persones entre actors, personal i tècnics del CISARC, docents, coordinadors i persones del departament de sistemes de la Universitat. Les proves es desenvolupen simultàniament en rodes de 10 estudiants. Tant en el cas de l’estudiantat de segon com en el de quart, les diferents situacions i escenaris estan dissenyades amb l’objectiu de valorar diferents aspectes competencials relacionats amb  el treball en equip i la relació interprofessional, la comunicació amb l’usuari, la seguretat de les persones, els procediments i els protocols, el procés de cures i qüestions d’ètica, valors i aspectes legals. En el cas de l’alumnat de quart, la majoria han valorat l’experiència com a molt positiva, ja que els ha permès veure que han evolucionat en coneixements i que això els ha permès afrontar les situacions amb més seguretat. 

Tot l’alumnat que ha participat en aquesta edició de les ACOE rebrà un informe individualitzat amb els resultats de la prova per saber quines de les habilitats i competències dominen i en quines han de millorar. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte