Vés al contingut

Notícies

Imagen

Un moment de la inauguració del nou edifici

UManresa inaugura el seu cinquè edifici, que ja acull tota l’activitat d’Educació

El campus Manresa de la UVic-UCC ha inaugurat avui oficialment el nou edifici FUB4 – UEducació, el cinquè del campus universitari. L’acte ha comptat amb la presència del president del patronat de la Fundació Universitària del Bages i alcalde de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, i del rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños. L’edifici FUB4 – UEducació és el cinquè del campus universitari manresà i des del mes d’abril ja concentra tota l’activitat i els serveis de l’àmbit de l’educació. A banda de ser un equipament específicament pensat per donar resposta a les necessitats formatives i als serveis especialitzats en Educació que ofereix UManresa, la nova construcció allotjarà una iniciativa pionera en l’àmbit universitari del país: una llar d’infants, la Upetita, que començarà a funcionar el proper curs i que serà la primera vinculada a uns estudis de grau de Mestre en Educació Infantil i a un CFGS  en Educació Infantil.

Un edifici que s’adapta i permet fer més activitats


En l’acte d’inauguració, la directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira, ha destacat cinc aspectes que aporta l’edifici als estudis. En primer lloc, connectar estudiantat i docents de grau i cicle, connectar-los amb l’activitat del Lab i la Upetita i  connectar el professorat. En segon lloc, ha posat de relleu que és un edifici adaptat a les necessitats presents, però preparat per a les que puguin sorgir en el futur. El tercer dels aspectes que destaquen és l’estètica de l’edifici, amb un color que identifica l’activitat d’educació, clar, ampli i transparent. Per a Pedreira, una altra contribució de l’edifici és que visibilitzarà tots els serveis d’educació de la Universitat. Finalment ha posat de relleu que permet ampliar l’aposta per l’educació amb el centre de documentació de literatura infantil i juvenil Josep Maria Aloy, amb més espais i propostes de ciència i experimentació i amb una llar d’infants pròpia. 


En la seva intervenció, Pedreira ha afegit que disposar del Lab i de la Upetita afavorirà la recerca i la investigació dels docents i impulsarà el potencial creatiu de les estudiants. Al mateix temps, ha dit, per a la Universitat, “tenir infants a prop ens evita el quedar atrapats en el metavers teòric, elucubrant al marge de la realitat i ens ajuda a construir pràctiques coherents amb la teoria que aporta la recerca”. 


Per al director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, el nou edifici demostra que “la Universitat creix i ho fa des de l’especialització i el coneixement”, de manera progressiva, sostenible i sostinguda, transformant-se internament i transformant l’entorn urbanístic. Martínez ha posat de relleu la voluntat d’especialització de la Universitat i ha posat l’edifici FUB4 com a punt d’inflexió en una trajectòria que vol “avançar en concentració i especialització” per fer més visibles les experteses de la Universitat en Educació, Empresa i Ciències de la Salut”. En definitiva, ha dit, tot plegat permet “fer més gran la Universitat” i fer-ho portes enfora, amb un espai concebut “per ser un lloc de trobada entre la Universitat i la ciutat, entre l’activitat acadèmica i la pràctica educativa”. 


El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha destacat que la inauguració del nou edifici coincideixi en el temps amb “un moment dolç” per a la Universitat per la commemoració del 25è aniversari de la institució i pel creixement “que experimenta en espais, activitat, especialització i en impacte cap a la societat i el territori. Finalment, l’alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy, ha qualificat el nou edifici com “una joia única i nova”, pensada per les persones que l’han d’utilitzar per transmetre coneixement. Segons Aloy, el nou edifici forma part d’un dels grans tresors de la ciutat, la Universitat. 


Concentració de les activitats d’educació

L’edifici acull des del mes d’abril tots els usos vinculats a la docència, tant la relacionada amb el Grau en Mestre d’Educació Infantil com la del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil, la de màsters i postgraus de l’àmbit pedagògic i la vinculada a la recerca i la innovació educatives. 
La construcció disposa de tota una planta sencera dedicada als espais d’experimentació i ciència, els Labs, pensats per a la promoció de l’educació científica a les primeres edats. El nou edifici ha permès que les propostes, que fins ara s’adreçaven a infants fins als 6 anys, puguin créixer i oferir-ne de noves adreçades a nens i nenes fins als 8 anys. A més, a la llar d’infants, s’hi ubicarà també un espai de promoció de la ciència pensat exclusivament per a l’etapa de 0 a 3 anys.
L’edifici FUB4 serà també la seu de les activitats del Centre d’Innovació i Formació Educativa (CIFE), dedicat a la formació permanent de docents de totes les etapes educatives. La planta baixa disposarà també d’un espai de documentació que recollirà els més de 8.000 volums de literatura infantil i juvenil que la família de Josep Maria Aloy ha cedit a la Universitat amb l’objectiu de posar-lo a l’abast de tothom. 


2.300 metres quadrats per a l’educació


El nou edifici està format per una planta baixa i dos pisos. La seva construcció s’ha fet amb el sistema constructiu modular, que ha anat a càrrec de l’empresa bagenca Compact Habit. La construcció, de 2.300 metres quadrats, s’ubica a l’espai que fins ara ocupava el pàrquing de la Clínica Universitària. Ha suposat una inversió de 3,95 M. 


Edificis que s’especialitzen


La construcció del nou edifici s’emmarca en la voluntat de la Universitat de donar al màxim de visibilitat a les tres àrees d’expertesa de la institució: salut,  empresa i educació. Això ja s’havia aconseguit en l’àmbit de les Ciències de la Salut amb la posada en funcionament de la Clínica Universitària. Ara, amb la construcció de la FUB4 – UEducació s’aconseguirà visualitzar més tot el treball que es fa en l’àmbit de l’educació. El mateix succeirà amb l’àrea d’empresa, que disposarà d’un edifici propi a la FUB2. En aquests moments s’està treballant en l’adequació dels diferents espais d’aquest edifici per adaptar-los al nou i innovador model que ja s’està implantant aquest curs i que s’acabarà de completar a partir del proper. Com a novetat, els estudis d’empresa incorporaran un nou cicle formatiu de grau superior especialitzat en comerç internacional i en el desenvolupament de comerç electrònic. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte