Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa posa en marxa el Centre d’Estudis Socials, que iniciarà l’activitat estudiant els reptes de la retenció del talent al territori

La Facultat de Ciències Socials de Manresa ha posat en marxa el Centre d’Estudis Socials (CES), un organisme que treballarà per identificar i donar resposta a problemàtiques concretes que poden incidir en la qualitat de vida de les persones del Bages, així com en el desenvolupament d’empreses i institucions. El CES iniciarà la seva activitat el proper mes de setembre i el primer dels temes que analitzarà serà la captació i retenció de persones que, per la seva formació i trajectòria, tinguin una alta capacitat per generar un  impacte positiu a la comarca. Durant un any, una comissió, formada per persones tant vinculades a la Universitat com externes, analitzarà aquest tema per proposar solucions concretes al repte plantejat. El tema d’anàlisi serà diferent cada any i el decidirà un comitè d’experts.  

Millorar el desenvolupament de la comarca del Bages

El Centre d’Estudis Socials pretén contribuir al desenvolupament de la comarca del Bages a partir de la identificació i l’anàlisi de reptes socials i econòmics que siguin importants per millorar la qualitat de vida tant de les persones com de les empreses i institucions de la comarca. Neix amb la intenció de convertir-se en un organisme que interpel·li la població, les empreses, les institucions i els diferents ens governamentals per trobar solucions a problemes concrets. 

En aquest sentit, el CES es planteja detectar oportunitats de desenvolupament i millora de la qualitat de vida de les persones de la Catalunya Central i de la competitivitat del teixit empresarial. Així mateix, aquest organisme proposarà solucions concretes, impulsarà el consens per executar-les i en farà un seguiment per avaluar-ne l’impacte.

Captar i retenir talent 

El primer dels temes que analitzarà el CES durant l’any acadèmic 2023-2024 girarà a l’entorn de les condicions que són necessàries per a la captació i retenció de persones d’alt impacte a la comarca del Bages. El concepte “persones d’alt impacte” fa referència a aquelles persones que desenvolupen i saben impulsar projectes amb una gran incidència econòmica i social en el seu entorn. En aquest sentit, el primer estudi del CES analitzarà per què persones  amb aquesta capacitat d’alt impacte marxen del territori i per què no consideren la possibilitat d’instal·lar-s’hi. L’estudi es completarà amb un inventari de mesures per afavorir l’atracció i retenció d’aquest talent a la comarca. 

Els resultats de l’estudi es presentaran públicament i les actuacions que s’hi proposin es consensuaran amb els agents que les hagin de tirar endavant. El treball del CES culminarà amb una anàlisi de l’impacte aconseguit. amb les propostes que s’hagin tirat endavant. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte