Vés al contingut

Notícies

Imagen

simulacre emergències globus

UManresa recrea l’accident d’un globus aerostàtic en un simulacre que mobilitza més de 100 persones

Un globus aerostàtic que té un accident en un berenador on se celebren diverses festes d’aniversari. Aquest és l’escenari que es va recrear el passat divendres, a l’Aeròdrom de Sallent, en el marc del Màster d’Emergències Extrahospitalàries i del Curs d’Incidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes de l’Escola de Postgrau d’UManresa. El simulacre va mobilitzar més d’un centenar de persones, de les quals 56 eren alumnat del màster i del curs. 

L’Escola de Postgrau d’UManresa organitza cada any un simulacre de grans dimensions per cloure tant el curs com el màster. L’objectiu d’aquesta activitat és posar a la pràctica els coneixements adquirits en ambdues formacions. La finalitat del simulacre és que aquestes persones visquin una situació propera a la que podrien viure en un accident real i que hagin d’enfrontar-se a un desbordament pel baix nombre d’efectius i la gran quantitat de víctimes que han de ser ateses. La previsió inicial era de 76 víctimes, de les quals dues eren mortals, 19 de greus, 21 de menys greus i 34 de lleus. 

Una vegada culminat el simulacre, tots els alumnes i els docents avaluen l’actuació en un debriefing, que en aquesta ocasió es va dur a terme l’endemà dissabte. Aquest debriefing serveix per analitzar en quins aspectes s’han comès errors i com es podria haver actuat per millorar l’atenció a les víctimes. 

Una vegada més, el simulacre ha comptat amb diverses col·laboracions. Enguany han estat l’empresa Kontiki, que va cedir la cistella del globus i va col·laborar en el disseny de l’accident; la Federació Bages-Moianès i Manresa de l’ADF; Protecció Civil de Manresa i del Bages; l’equip de maquilladores d’Esther Castellana, encarregat de caracteritzar les víctimes ferides; l’Aeròdrom de Sallent; i Transport Sanitari de Catalunya, el Sistema d’Emergències Mèdiques i Creu Roja, que han col·laborat tant en l’aportació d’ambulàncies com de personal i voluntaris. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte