Vés al contingut

Notícies

Imagen

L'equip d'USènior guanyador de la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats

Un equip de sèniors d'UManresa guanya la lliga de debat de la Xarxa Vives d'Universitats

Un grup integrat per sis alumnes del programa USènior d’UManresa ha guanyat la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats que ha acollit la Universitat Miguel Hernández d’Elx, del 30 de maig al 2 de juny de 2023. UManresa, que competia en representació de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), s’ha enfrontat a la final amb l’equip de la Universitat de Barcelona. A més de quedar en primer lloc a la lliga, un dels membres del grup d’UManresa s’ha endut el reconeixement al millor orador. Es tracta de Joan Deig.

Un total de 7 equips han debatut, amb arguments a favor i en contra, sobre si l’humor té o no té límits. Estaven integrats per estudiants de programes de sèniors de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Pompeu Fabra, de la Universitat d’Alacant, de la Universitat Miguel Hernández i de la Universitat de les Illes Balears, a més del del Campus Manresa de la UVic-UCC.

L’equip de sèniors d’UManresa s’ha preparat durant tot el curs en tècniques d’oratòria i debat públic amb el professor Josep Vicenç Mestre. Estava integrat per Pere Poch, Joan Deig, Carme Escabosa, Maria Teresa Pujol, Ramon Valls i Montserrat Santiago. És la primera vegada que aquesta matèria s’incorpora a l’oferta formativa per a majors de 55 anys del campus Manresa.

Enguany, s’ha celebrat per segona vegada aquesta competició, després que, l’any passat, la Universitat Autònoma de Barcelona n’acollís una prova pilot. L’objectiu de la Lliga de Debat és fomentar l’ús de la llengua i posar en joc capacitats com el treball en equip, el pensament crític, la documentació i l’argumentació.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte