Vés al contingut

Edicions FUB

La Fundació Universitària del Bages edita publicacions sobre els seus àmbits d'expertesa: les Ciències de la Salut, l'Educació i la Gestió Empresarial.

Podeu adquirir-les a UShop, la botiga online d'UManresa:

UShop - Botiga online d'UManresa

 

Movilizaciones e inmovilizaciones

Imagen

movilizaciones e inmovilizaciones

L'atenció que rep un pacient a l'entorn extrahospitalari pot diferir enormement de la que pugui rebre al centre sanitari, com a conseqüència de la multitud i diversitat de contratemps amb els que el professional es pot trobar davant d'un accident: dificultat per poder arribar o sortir del lloc, condicions meteorològiques adverses, poca o nul·la lluminositat al lloc dels fets, etc.

En aquests casos el procés assistencial sanitari que es dona incorpora alguns passos addicionals, com són la immobilització i la mobilització del pacient, dos moments clau de l'actuació que el professional expert en la matèria ha de tenir interioritzats i saber posar en pràctica de manera eficaç per garantir una correcta atenció en el context global de la mateixa.

Movilizaciones e inmovilizaciones. Técnicas de abordaje en atención extrahospitalaria es presenta com una obra de concepció didàctica i visual que pretén reforçar o consolidar alguns dels coneixements ja adquirits i al mateix temps ampliar-los mitjançant la inclusió de diferents aspectes, materials i tècniques no tractats fins ara.

CASTILLO, R. (coordinador)
2017 (4a edició)

Veure capítols de mostra

Preu: 35€

 

Manual de Incidentes de Múltiples Víctimas y Catástrofes

Imagen

manual incidentes múltiples víctimas catástrofes

En prehospitalària, saber manejar i gestionar un avís en què inicialment hi ha desproporció entre les necessitats generades i els recursos disponibles exigeixen formació i entrenament específic. Saber donar una bona resposta inicial, coordinada i controlar el caos en el menor temps possible, sense assistir, és la base que ens permetrà resoldre l'incident amb el major nombre de vides salvades.

SIMÓ, S. i PAGÈS, A. (coordinadores)
2018 (3a edició)

Veure capítols de mostra

Preu: 35€

 

 

Manual de Incidentes de Múltiples Víctimas Intencionados

Imagen

manual incidentes múltiples víctimas intencionados

Els incidents de múltiples víctimes intencionats en els anomenats «entorns tàctics» s'han multiplicat en els últims anys. Els serveis d'emergència sanitaris hospitalaris i extrahospitalaris s'han vist obligats a treballar i entrenar procediments i protocols específics, coordinats amb la resta dels intervinents, amb l'objectiu comú de salvar el major nombre de vides possible, sota el paraigua d'unes estrictes mesures de autoprotecció, seguretat i de treball en equip.

El Grup de Treball d'Infermeria Cívic-Militar de SEMES (autor de l'aclamat Consens Victòria) i la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (coordinadora del consolidat curs universitari d'Incidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes) han unit esforços per publicar un manual nou, pràctic i atractiu, adaptant les recomanacions i consensos internacionals a la realitat descentralitzada espanyola, diferent a la nord-americana i a la de la resta dels països d'Europa però també amb elements evidentment comuns.

HERNÁNDEZ, J., MARTÍN, L., SIMÓ, S. i PAGÈS, A.
2021 (1a edició)

Veure sumari

Preu: 39€

 

 

Formación y desarrollo del talento

Imagen

formación desarrollo del talento

L'àrea de formació i desenvolupament del talent ha adquirit un nivell cada vegada més estratègic en les organitzacions. Per això es fa necessari impulsar propostes cada vegada més integrals i integradores, personalitzades i competencials, creatives i innovadores, que potenciïn el compromís dels professionals en la seva activitat contínua d'aprendre, desenvolupar-se i millorar, i a més afavoreixin la transferència i l'impacte dels aprenentatges en la millora de l'excel·lència i de la competitivitat de les empreses.

Formació i desenvolupament del talent. Una experiència innovadora en organitzacions de salut recull l'experiència global desenvolupada durant els últims set anys en el treball continu amb empreses i organitzacions de l'àmbit de la salut. Està especialment dirigit a responsables de formació, desenvolupament i recursos humans i als formadors, consultors i docents de tot tipus d'organitzacions i sectors.

Una experiencia innovadora en organizaciones de salud.

DALMAU, O.
2018 (1a edició)

Veure capítols de mostra

Preu: 35€

 

Introducció a la microeconomia

Imagen

Introducció microeconomia

La microeconomia és probablement una de les disciplines més rellevants, interessants i importants que es poden estudiar per saber com funciona el món, per davant fins i tot de la macroeconomia. Assimilar-la bé és fonamental per prendre decisions empresarials, per entendre la política econòmica i, en termes més generals, per comprendre com funciona l’economia moderna. De fet, cal saber microeconomia fins i tot per entendre les notícies de la premsa diària. Aquest llibre proporciona un conjunt d’eines i una estructura teòrica que permeten entendre els complexos fenòmens del món actual i de l’activitat empresarial. Va especialment dirigit als estudiants de l’assignatura inicial de Microeconomia en els Graus d’Administració i Direcció d’Empreses i similars, donant una especial importància a l’adquisició dels conceptes teòrics.

Comprèn els temes essencials de la microeconomia, com el funcionament dels mercats i la presa de decisions dels agents econòmics, mostrant en tot moment la relació entre l’anàlisi econòmica i el comportament humà. L’ésser humà és l’actor creatiu, dotat d’una innata capacitat empresarial i alhora protagonista indiscutible de tots els processos socials i de mercat. Aquest llibre ofereix una visió moderna de l’economia que reconeix la importància protagonista de la creativitat humana i de la llibertat d’empresa. Incorpora la concepció dinàmica del mercat, la importància del factor temps i la rellevància dels preus relatius. També explica com els mercats promouen la cooperació entre persones d’arreu del món, com els preus generen una informació vital i proporcionen incentius capaços de coordinar les respostes adequades als canvis en les condicions econòmiques, i com la cerca del benefici en condicions d’incertesa és el motor de la maquinària del mercat.

FRANCH, J.
2017 (1a edició)

Veure capítols de mostra

Preu: 27€

 

Introducció a la macroeconomia

Imagen

Introducció macroeconomia

La publicació, l’any 1936, de l’obra culminant de John Maynard Keynes, La Teoria General de l’ocupació, l’interès i el diner, va significar el suport acadèmic a posteriori a les polítiques d’estímul monetàries i fiscals que ja s’aplicaven de fet als Estats Units com a resposta a la Gran Depressió del 1929. Aquesta obra, possiblement una de les més influents del segle XX, significa també el naixement de la macroeconomia com a nova disciplina acadèmica amb autonomia pròpia. Es considera que el capitalisme és un sistema inestable i que necessita la intervenció generalitzada de l’Estat dirigida a estabilitzar els nivells de despesa agregada i aconseguir la plena ocupació dels recursos. Malgrat l’intervencionisme, però, les crisis financeres i econòmiques continuen.

La macroeconomia i el keynesianisme han influït l’opinió pública i l’acció dels governs, justifiquen unes polítiques econòmiques que abans s’haurien considerat contraproduents i han canviat tant el contingut com el mètode de l’economia. De l’estudi del procés microeconòmic del mercat s’ha passat a una teoria macroeconòmica de l’equilibri. I de la importància dels preus relatius en l’estructura productiva causats per la suma de les decisions individuals dels agents econòmics s’ha passat al tractament matemàtic de macromagnituds que no tenen res a veure amb l’acció de l’ésser humà de carn i ossos. Aquesta obra presenta de manera sistemàtica la macroeconomia, amb referències constants a la realitat econòmica del moment, alhora que en mostra els principals errors lògics. També defensa la necessitat d’una nova macroeconomia connectada amb les decisions de l’ésser humà, que integri totes les etapes de la producció (no només el consum final) i que analitzi els efectes distorsionadors de l’expansió monetària i de crèdit, que acaben desencadenant profundes crisis econòmiques.

FRANCH, J.
2015 (1a edició)

Capítols de mostra

Preu: 35€

 

Experimentar, quin repte!

Imagen

Experimentar quin repte

ESTUDIS D'EDUCACIÓ INFANTIL FUB.
2013 (1a edició)

SENSE EXISTÈNCIES

 

 

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte