Vés al contingut

Servei de suport a l'emprenedoria

Imagen

Bàner servei d'emprenedoria

Servei de suport a l'emprenedoria

El Servei d'Emprenedoria fa suport a alumnes i exalumnes d'UManresa per convertir les seves idees de negoci en projectes empresarials viables. Compta amb professionals de la gestió empresarial, amb coneixements, experiència i contactes que els acompanyen en el procés de definició i creació de la teva empresa.

En aquest procés, els nostres usuaris destaquen que som especialment bons a l'hora de:

  • Enfocar la idea (general, intuïtiva, inconcreta) per tal que prengui forma de projecte sostenible en el mercat.
  • Definir i trobar fonts de finançament (crèdits, ajuts, inversors).
  • Proporcionar una xarxa de contactes (proveïdors, clients, prescriptors) per assegurar un bon llançament de l'empresa al mercat.

 

Contacta amb el Servei de suport a l'Emprenedoria

 

El model UManresa de suport a l'emprenedoria

Model UManresa d'EmprenedoriaEl Servei d'Emprenedoria d'UManresa compta amb un model propi d'explicar el procés d'emprenedoria, en el qual són elements rellevants el CAPITAL (K), en un sentit ampli que inclou el capital intel·lectual, emocional, ètic, econòmic, relacional i de salut; el TREBALL (L), com a conjunt d'habilitats de l'emprenedor com ara capacitat per identificar necessitats, per a la negociació, per a la gestió de la incertesa, d'expressió oral, de gestió de l'estrès o de gestió empresarial; i, també, les ACTITUDS (A), com a element accelerador. També el TEMPS (t), el període que passa entre l'origen de la idea i el seu llançament al mercat, és un aspecte crític del model.

El procés d'emprendre

Lluny dels models d'emprenedoria tradicionals de concepció lineal (Idea - Pla d'empresa - Creació de l'empresa), el d'UManresa imagina el procés de creació d'una empresa com el que ens porta a inflar un globus. S'explica a partir d'aquests paràmetres:

  • El plàstic és el concepte de negoci a desenvolupar, a fer créixer, i parteix de la idea i/o oportunitat de negoci.
  • Per omplir-lo d'aire (fer-lo créixer), primer cal enfocar bé els esforços i prendre contacte. És aleshores quan el negoci comença a prendre forma. Alinear capacitats i recursos (K i L) és essencial.
  • També cal actitud (A): és l'esforç que posem per omplir d'aire el globus. Les primeres manxades són especialment dures i exigeixen un nivell d'esforç (d'actitud) superior.
  • Si no seguim bufant perquè entri aire al globus o, com a mínim, tanquem el pas perquè no s'escapi el que hi ha dins, el globus (l'empresa, el negoci) es desinfla.
  • Si inflem massa o massa ràpid el globus (l'empresa o negoci), se'ns escapa o explota.
  • El globus no és esfèric, és irregular i, en inflar-se, entre en contacte amb altres globus, amb qui pot competir o cooperar. S'ha de fer un espai en un món dens. Així doncs, l'entorn i les relacions esdevenen clau per a la seva supervivència i/o creixement.

El model d'atenció a l'emprenedor d'UManresa

La concepció particular de l'emprenedoria i del procés de creació d'una empresa d'UManresa es tradueix, també, en un model propi d'atenció a l'emprenedor que s'aplica al seu servei. Inclou 6 etapes, no necessàriament seqüencials ja que es poden dur a terme de manera simultània.

Flux del model d'emprenedoria

Històries d'emprenedoria

Històries d'èxit d'alumnes i exalumnes que han creat la seva empresa amb el suport del Servei d'Emprenedoria d'UManresa.

LawesESTER: El curs passat em vaig matricular al MBA de la UVic-UCC. Feia molt de temps que treballava a Barcelona i tenia ganes de tornar a Manresa. Em va semblar que aquest màster completaria el meu perfil d'advocada i m'obriria portes en empreses del Bages. Mai m'havia plantejat seriosament muntar la meva pròpia empresa. Un dia ens vam trobar amb la Laura per fer un cafè. Ens coneixíem d'haver treballat juntes a un despatx a Barcelona. Xerrant, xerrant, vam començar a donar voltes a una idea de negoci: muntar el nostre propi despatx. A Barcelona, havíem acumulat un munt d'experiència com a advocades. Era un bagatge que valia la pena aprofitar.

Després d'aquella conversa, vaig pensar que, si més no, ja tenia projecte per al treball de final de màster. Vaig començar a donar-li forma amb el Marc Bernadich, coordinador del MBA que, alhora, també és responsable del Servei d'Emprenedoria d'UManresa. La cosa va anar prenent volada fins que, més enllà de ser un exercici estrictament acadèmic, va convertir-se en un projecte d'empresa real. La nostra.

LAURA: Més enllà de la presentació del projecte, com a treball del MBA de l'Ester, vam treballar intensament amb el Marc per fer viable la idea. El primer era creure-s'ho. Després, concretar. El millor de tot és que vam anar superant les diferents fases de manera progressiva, una cosa després de l'altra. En això, va ser clau l'acompanyament del Servei d'Emprenedoria d'UManresa. Pas a pas, vam anar donant forma a la nostra empresa, gairebé sense adonar-nos-en.

ESTER: Pas a pas, però sense perdre el temps, eh? El 15 de juliol presentava el projecte del màster i el 19 d'octubre ja inauguràvem el despatx. En menys d'un any, hem donat un gir a la nostra carrera professional. El Marc ens ha ajudat a madurar la idea, a visualitzar-la, a fer-nos-la nostra. Ens ha pautat el procés de concreció, tot ajudant-nos a prendre, en cada moment, la decisió que tocava, sense avançar-nos, sense atabalar-nos. També ens ha orientat per forjar una identitat diferenciada a la nostra proposta, a col·locar-la al mercat. I ens ha obert portes, moltes, que han estat essencials per començar amb bon peu.

ESTER i LAURA: La nostra empresa té tot just tres mesos de vida. L'objectiu, ara mateix, és consolidar-la i, en un futur, fer-la créixer. És el fruit de la nostra experiència i és la llavor del nostre creixement professional.

LAWES. Estudi jurídic

LAWES ofereix serveis d’assessorament integral i especialitzat en Dret Penal, Penitenciari i Compliance. El seu principal punt fort és l'especialització, avalada per la llarga experiència de les seves promotores en bufets d'advocats a Barcelona.

Laura Bueno i Ester Cornudella​
Muralla del Carme, 22-24 3r 6a
08241 Manresa

T. 93 521 06 50
info@lawesjuridic.com
www.lawesjuridic.com

Laura FenoyVaig accedir al grau en Gestió d'Empreses d'UManresa, després de fer el CFGS d'Administració i Finances. Anar a la universitat a Manresa em permetia compatibilitzar els estudis amb la feina, estalviant temps i diners en desplaçaments. El meu objectiu? Aconseguir els coneixements suficients per posar en marxa el meu propi negoci.

Ara bé, no es tractava de fer qualsevol cosa per fer diners. No era això. El meu projecte havia de poder fer compatibles les meves tres grans passions: la gestió, els animals i la canalla. Durant els quatre anys del grau, vaig anar madurant una idea. El treball de final de carrera em va servir per donar-li la forma definitiva.

El Marc, professor d'UManresa i responsable del Servei d'Emprenedoria va tutoritzar el meu treball: el pla d'empresa d'un espai de lleure infantil amb animals exòtics. "No és una bogeria", em va dir. I vam treballar junts per demostrar-ho, per demostrar-nos-ho. El que més valoro de l'ajuda del Servei d'Emprenedoria d'UManresa és l'acompanyament: que m'ajudessin a endreçar les idees, a prendre les decisions ordenadament, a fer una cosa rere l'altra, amb la seguretat de no deixar-me res important. Conjuntament, vam fer evolucionar la idea inicial per fer-la encaixar amb les necessitats del mercat.

Porto 8 mesos i la cosa funciona. I ja estic pensant en ampliar el negoci amb nous espais al centre de la ciutat i en crear una franquícia. La meva idea no només és bona i funciona, també és única i altres poden estar interessats a comprar-la i replicar-la. M'encantaria ajudar-los oferint-los tot el coneixement que he adquirit en el procés de posar-la en marxa.

I aquí estic: molt satisfeta d'Aula Exòtics: gestionant i fent créixer empresarialment la meva idea, treballant amb infants, sempre envoltada d'animals. No puc demanar més!


Aula Exòtics
 

Centre educatiu i de lleure. Organitza activitats per a escoles, extraescolars i casals amb animals exòtics. Treballa per al creixement personal dels infants a partir de la relació i el coneixement dels diferents animals. Fomenta el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

Avinguda dels Dolors, 62-64
08243 Manresa

T. 931 376 128
de dilluns a divendres,
de 10h a 13h i 17h a 20h
aulaexotics@gmail.com

www.aulaexotics.com

Contacta'ns per a més informació

icon-location-dark
Av. Universitària, 4-6, 08242 Manresa (Barcelona)
icon-phone-dark
93 877 41 79
icon-clock-dark

De dilluns a divendres, de 8.30 a 14h i de 14.30 a 18.00h.


Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte