Vés al contingut

Servei de suport a l'emprenedoria

Imagen

Bàner servei d'emprenedoria

Servei de suport a l'emprenedoria

El Servei d'Emprenedoria fa suport a alumnes i Alumnis d'UManresa per convertir les seves idees de negoci en projectes empresarials viables. Compta amb professionals de la gestió empresarial, amb coneixements, experiència i contactes que els acompanyen en el procés de definició i creació de la teva empresa.

En aquest procés, els nostres usuaris destaquen que som especialment bons a l'hora de:

  • Enfocar la idea (general, intuïtiva, inconcreta) per tal que prengui forma de projecte sostenible en el mercat.
  • Definir i trobar fonts de finançament (crèdits, ajuts, inversors).
  • Proporcionar una xarxa de contactes (proveïdors, clients, prescriptors) per assegurar un bon llançament de l'empresa al mercat.

Contacta amb el Servei de suport a l'Emprenedoria

 

El model UManresa de suport a l'emprenedoria

Model UManresa d'EmprenedoriaEl Servei d'Emprenedoria d'UManresa compta amb un model propi d'explicar el procés d'emprenedoria, en el qual són elements rellevants el CAPITAL (K), en un sentit ampli que inclou el capital intel·lectual, emocional, ètic, econòmic, relacional i de salut; el TREBALL (L), com a conjunt d'habilitats de l'emprenedor com ara capacitat per identificar necessitats, per a la negociació, per a la gestió de la incertesa, d'expressió oral, de gestió de l'estrès o de gestió empresarial; i, també, les ACTITUDS (A), com a element accelerador. També el TEMPS (t), el període que passa entre l'origen de la idea i el seu llançament al mercat, és un aspecte crític del model.

 

El procés d'emprendre

Lluny dels models d'emprenedoria tradicionals de concepció lineal (Idea - Pla d'empresa - Creació de l'empresa), el d'UManresa imagina el procés de creació d'una empresa com el que ens porta a inflar un globus. S'explica a partir d'aquests paràmetres:

  • El plàstic és el concepte de negoci a desenvolupar, a fer créixer, i parteix de la idea i/o oportunitat de negoci.
  • Per omplir-lo d'aire (fer-lo créixer), primer cal enfocar bé els esforços i prendre contacte. És aleshores quan el negoci comença a prendre forma. Alinear capacitats i recursos (K i L) és essencial.
  • També cal actitud (A): és l'esforç que posem per omplir d'aire el globus. Les primeres manxades són especialment dures i exigeixen un nivell d'esforç (d'actitud) superior.
  • Si no seguim bufant perquè entri aire al globus o, com a mínim, tanquem el pas perquè no s'escapi el que hi ha dins, el globus (l'empresa, el negoci) es desinfla.
  • Si inflem massa o massa ràpid el globus (l'empresa o negoci), se'ns escapa o explota.
  • El globus no és esfèric, és irregular i, en inflar-se, entre en contacte amb altres globus, amb qui pot competir o cooperar. S'ha de fer un espai en un món dens. Així doncs, l'entorn i les relacions esdevenen clau per a la seva supervivència i/o creixement.

 

El model d'atenció a l'emprenedor d'UManresa

La concepció particular de l'emprenedoria i del procés de creació d'una empresa d'UManresa es tradueix, també, en un model propi d'atenció a l'emprenedor que s'aplica al seu servei. Inclou 6 etapes, no necessàriament seqüencials ja que es poden dur a terme de manera simultània.

Flux del model d'emprenedoria

 

 

Emprenedors UManresa

Històries d'èxit d'alumnes i exalumnes que han creat la seva empresa amb el suport del Servei d'Emprenedoria d'UManresa.

Laura FenoyVaig accedir al grau en Gestió d'Empreses d'UManresa, després de fer el CFGS d'Administració i Finances. Anar a la universitat a Manresa em permetia compatibilitzar els estudis amb la feina, estalviant temps i diners en desplaçaments. El meu objectiu? Aconseguir els coneixements suficients per posar en marxa el meu propi negoci.

Ara bé, no es tractava de fer qualsevol cosa per fer diners. No era això. El meu projecte havia de poder fer compatibles les meves tres grans passions: la gestió, els animals i la canalla. Durant els quatre anys del grau, vaig anar madurant una idea. El treball de final de carrera em va servir per donar-li la forma definitiva.

El Marc, professor d'UManresa i responsable del Servei d'Emprenedoria va tutoritzar el meu treball: el pla d'empresa d'un espai de lleure infantil amb animals exòtics. "No és una bogeria", em va dir. I vam treballar junts per demostrar-ho, per demostrar-nos-ho. El que més valoro de l'ajuda del Servei d'Emprenedoria d'UManresa és l'acompanyament: que m'ajudessin a endreçar les idees, a prendre les decisions ordenadament, a fer una cosa rere l'altra, amb la seguretat de no deixar-me res important. Conjuntament, vam fer evolucionar la idea inicial per fer-la encaixar amb les necessitats del mercat.

Porto 8 mesos i la cosa funciona. I ja estic pensant en ampliar el negoci amb nous espais al centre de la ciutat i en crear una franquícia. La meva idea no només és bona i funciona, també és única i altres poden estar interessats a comprar-la i replicar-la. M'encantaria ajudar-los oferint-los tot el coneixement que he adquirit en el procés de posar-la en marxa.

I aquí estic: molt satisfeta d'Aula Exòtics: gestionant i fent créixer empresarialment la meva idea, treballant amb infants, sempre envoltada d'animals. No puc demanar més!


Aula Exòtics
 

Centre educatiu i de lleure. Organitza activitats per a escoles, extraescolars i casals amb animals exòtics. Treballa per al creixement personal dels infants a partir de la relació i el coneixement dels diferents animals. Fomenta el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

Avinguda dels Dolors, 62-64
08243 Manresa

T. 931 376 128
de dilluns a divendres,
de 10h a 13h i 17h a 20h
aulaexotics@gmail.com

www.aulaexotics.com

Contacta'ns per a més informació

icon-location-dark
Av. Universitària, 4-6, 08242 Manresa (Barcelona)
icon-phone-dark
93 877 41 79
icon-clock-dark

De dilluns a divendres, de 8 a 14h i de 14.30 a 17.30h.


Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte