Vés al contingut

Activitats d'orientació universitària

UManresa us ofereix un programa d’orientació preuniversitària per als alumnes de Batxillerat i CFGS.

Veniu a UManresa

Us proposem 5 activitats que podeu fer a les instal·lacions d'UManresa: una sessió sobre com preparar el Treball de Recerca, dues propostes pensades per als alumnes de CFGS d'Educació Infantil, una per als d'Higiene Bucodental i una visita guiada pels edificis del campus complementada amb un taller o xerrada.

La proposta sobre com preparar el Treball de Recerca es fa en dues úniques sessions presencials en horari de matí. Places limitades. Sol·licita informació.

B.1. “Es pot fer ciència a les primeres edats?” 

 • Adreçada a: Alumnes que estiguin cursant el CFGS d’Educació Infantil. 
 • Durada: *2,5 hores aprox. 
 • Horari: tardes
 • Preu: 200€ / grup

 

Educant en el pensament científic a la infància es formen ments curioses. I com es porta a la pràctica això que diu la ciència? Aprenent ciència a través del joc. 

Donarem eines i recursos als estudiants participants perquè tinguin la capacitat, d’una banda de generar preguntes i, de l’altra, crear experiències motivadores i incentivar la curiositat natural dels infants.  

L’activitat consisteix en la Visita experiència al LAB 0_6 i d’una sessió d’anàlisi interactiva a partir d’un capítol de “Lab 06. La sèrie”. 

 

B.2 “Exploració al LAB mòbil de Tarragona o Lleida” 

Exploració al Lab consisteix en una hora i mitja d’acostament a l’activitat científica. La sessió s’inicia amb una molt breu presentació, seguida  d’una hora (60 minuts) d’interacció dels infants amb els materials en lliure elecció i es tanca amb una rotllana per a extreure algunes idees interessants que es puguin recuperar posteriorment des de l’escola. 

El LAB es desplaça a Tarragona i a Lleida amb el propòsit d’afavorir la mobilització i l’acostament d’idees científiques al màxim de centres escolars del territori. Les idees s’han de moure i tenen sentit si es comparteixen. 

Reserva la visita al LAB de Tarragona entrant aquí (del 2 de novembre al 3 de desembre de 2021) 

Reserva la visita al LAB de Lleida entrant aquí (de l’11 de gener al 25 de febrer de 2022)

C.1. “Simulació en l’Entrevista Clínica i Tallers pràctics de Pròtesis Dentals” 

 • Adreçada a: Alumnat que estigui cursant l’assignatura Pròtesis dentals de segon curs del CFGS d’Higiene Bucodental.
 • Durada: 3 hores i mitja 
 • Preu: Gratuït

 

Jornada on es complementaran dues formacions, una simulació en habilitats comunicatives i dos tallers de pròtesis dentals, un d’encerat anatòmic i un de CAD (disseny assistit per ordinador). 

Visita personalitzada per a grups classe de 2n de BAT o CFGS amb una presència mínima de quinze estudiants. L’activitat consisteix en una visita guiada pels 4 edificis del campus mentre s’explica els graus què fem, el tipus de formació i les sortides professionals, i es resoldran dubtes d’orientació. Es podrà complementar amb un taller o xerrada, a determinar pel centre. 

Venim al vostre centre

Venim al vostre centre a fer-vos les xerrades que considereu interessants. Els equips de les Facultats de Ciències de la Salut i de Ciències Socials us hem preparat un programa que esperem que contribueixi a enriquir el coneixement, la formació i, sobretot, que ajudi els vostres alumnes a orientar bé el seu futur. Cada centre podrà demanar un màxim de 2 sessions.

Durada de les sessions: *45 – 50 minuts

Arriba el moment d’escollir, si seguir estudiant un grau universitari, cicle formatiu ... 

Quin centre o universitat és el millor per a cada realitat?  

Com puc fer una bona preinscripció i no quedar-me sense plaça? 

Tant si ja ho tenen clar, com si no, els donarem eines per entendre i accedir a la universitat. I també els graus i la metodologia UManresa. 

Inequity, el joc que posa en evidència els factors protectors i els factors de risc que afecten la nostra salut.

La nostra salut pot veure’s afectada per factors externs que podem millorar si en som conscients. Tot jugant a l’lnequity s’aprèn d’una forma divertida les coses importants que influeixen en la salut i  què podem fer per reduir-ne el risc. 

Xerrades temàtiques a la carta 

Ens podeu proposar un tema d’interès relacionat amb qualsevol de les àrees d’expertesa d’UManresa ( Salut i Empresa/economia) que encaixi amb els interessos del grup classe. 

Sol·licita una activitat

Per sol·licitar una activitat cal enviar un correu electrònic a asaavedra@umanresa.cat indicant les següents dades: 

 • Nom del centre 
 • Població 
 • Persona de contacte
 • Telèfon de contacte 
 • Curs del grup i modalitat (BAT o CFGS) 
 • Nombre d’alumnes 
 • Quina activitat us interessa
 • Horari i un parell de dates possibles

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte