Vés al contingut

FUBages

Imagen

campus manresa uvic-ucc

La Fundació Universitària del Bages es va constituir el 1986 i va iniciar la seva activitat acadèmica el 1990, amb la creació de l'Escola Universitària d'Infermeria. Està ubicada a Manresa i, actualment, imparteix els graus universitaris d'Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia, Podologia, Administració i Direcció d'Empreses (ADE), Gestió de la Societat Digital i Educació Infantil. La signatura d'un acord de federació amb la Fundació Universitària Balmes, el 30 de gener de 2014, va convertir-la en la seu del campus Manresa (UManresa) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Aquest acord també va permetre la creació de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), a través de la qual els campus Manresa i Vic imparteixen conjuntament els graus de Medicina i Odontologia.

UManresa acull diferents centres i serveis que completen i donen valor als estudis de grau. D'una banda, la Clínica Universitària, un equipament amb doble funció assistencial i docent, és l'entorn en el qual els estudiants de Ciències de la Salut adquireixen habilitats teoricopràctiques lligades a la seva professió, tant en aules de simulació com a partir de l'observació dels professionals que hi treballen. Per altra banda, el Centre d'Innovació en Simulació (CISARC) utilitza la metodologia de la simulació en la formació i l'entrenament dels professionals de la salut: des de la formació de la formació professional als graus universitaris, la formació universitària de postgrau o la formació continuada de professionals.

També compta amb el Lab 0-6, un espai per a la descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica a les primeres edats, un recurs dirigit pels estudis d'Educació Infantil. Finalment, també disposa d'un Campus Professional, en el marc del qual imparteix cicles formatius de grau superior (CFGS) en modalitat dual. Actualment, hi ha en funcionament el CFGS en Pròtesis Dentals, el CFGS en Educació Infantil, el CFGS en Administració i Finances i el CFGS en Comerç Internacional. Com a campus Manresa de la UVic-UCC també té una oferta pròpia de màsters, postgraus i cursos d'especialització.

El campus FUB compta amb una superfície de 30.000m2, al llarg de l’avinguda Universitària i està format per sis edificis: FUB1, l'edifici que inclou aulari i les dependències d'administració i serveis; Clínica Universitària i Clínica Odontològica Universitària (en construcció); FUB2, que acull els estudis de l'àmbit d'Empresa; FUB3, format per les aules dels estudis de Fisioteràpia; i FUB4, que inclou activitats docents, recerca i serveis de l'àmbit d'Educació, entre els quals la llar d'infants Upetita.

La FUB forma part, juntament amb la UPC i la Universitat Internacional de Catalunya UIC, del Campus Universitari de Manresa, en el marc del qual els tres centres comparteixen equipaments com la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) i la residència d'estudiants.

Navegació principal

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte