Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Entenent la depressió: una mirada profunda a una patologia complexa

09/01/2024
La depressió és un trastorn en el qual predomina l'emoció de la tristesa. És un trastorn molt complex, ja que té graus tan diversos que es fa complicat establir diagnòstics de manera clara. A aquesta complexitat cal afegir-hi l'aspecte subjectiu de la patologia. El diagnòstic de la depressió es fa a (...)

Imagen

Adolescència i salut mental

09/10/2023
L’adolescència és un període vital complex i temut pels canvis que comporta. El nen dolç i amable, sempre càlid amb els pares, es converteix en una persona que ni és nen ni és adult, amb un cos descompensat i conductes sorprenents i caràcter molt canviant. És un moment de desenvolupament de cervell (...)

Imagen

L'estat d'ànim baix afecta més les noies que els nois

Salut mental en l’adolescència

12/07/2023
L’adolescència és un període vital durant el qual les persones acaben de desenvolupar-se i de conformar la seva identitat. És un moment de múltiples canvis i de malestars emocionals o fluctuacions en l’estat d’ànim. Sabem que tot plegat té a veure amb els diferents canvis hormonals i de (...)

Imagen

Felicitat per Nadal

Per Nadal, felicitat i alegria?

21/12/2022
Estem sotmesos a la tirania del pensament positiu. Llibres com “Happycracia”, d’Edgar Cabanas y Eva Illouz, o “La vida real en tiempos de la felicidad”, de Marino Pérez i altres, ho mostren. El món occidental està en un procés de no acceptació de les emocions negatives. Els psicòlegs les anomenem (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte