Vés al contingut

Notícies

Imagen

Cuidadora geriàtrica

Una docent d’UManresa fa una enquesta per obtenir dades sobre el dolor lumbar persistent entre les cuidadores geriàtriques de l’Estat Espanyol

Calcular la prevalença del dolor lumbar persistent i conèixer els factors de risc psicosocials associats en les cuidadores professionals geriàtriques de l’Estat espanyol és l’objectiu d’un estudi transversal que està realitzant la docent del grau en Fisioteràpia d’UManresa, Mireia Campoy. L’estudi, que ha estat aprovat pel Comitè d’Ètica de Recerca de la UVic-UCC, forma part de la seva tesi doctoral, que se centra en el dolor lumbar persistent entre les cuidadores.

En aquets moments es té constància de la prevalença del dolor lumbar entre aquestes professionals, però no es tenen dades concretes de l’Estat Espanyol ni tampoc sobre els factors de risc psicosocials que s’hi associen. Per això, amb l’objectiu d’obtenir dades, s’ha elaborat una enquesta online adreçada a  cuidadores geriàtriques. 

Les dades que es coneixen parlen d’una alta incidència de dolor musculoesquelètic entre les cuidadores, amb una prevalença al voltant del 90%. El trastorn musculoesquelètic més habitual entre aquestes professionals és el dolor lumbar. En aquest cas, es tracta d’una prevalença que se situa entre el 50 i el 55% per davant de la regió cervical, toràcica i les espatlles. Aquesta situació s’ha associat tradicionalment a les demandes físiques de la seva feina, però aquests factors no són sempre els més relacionats amb el dolor lumbar. Un exemple d’aquests factors són les demandes de caire psicosocial, que sembla que estan més relacionades que les demandes físiques amb la discapacitat que genera el dolor lumbar. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte