Vés al contingut

Notícies

Imagen

dolor cervical fisioterapeuta

L’educació en neurociències del dolor demostra ser una eina complementària eficaç en el tractament del dolor cervical persistent

L’European Journal of Physiotherapy ha publicat l’article titulat “Effectiveness of pain neuroscience education among adults with chronic neck pain. Systematic review”, signat per docents del Grau en Fisioteràpia d’UManresa com Ivan Palahí Calsina, Júlia Jubany, Albert Espelt i Olga Borao, a més de Luís Sordo i Sonia Lorente. L’article és una revisió sistemàtica que avalua l’efectivitat de l’educació en neurociències del dolor (END) en el tractament de persones adultes amb dolor cervical persistent (DCP). L’estudi, que ha analitzat els resultats de set assaigs clínics aleatoris, conclou que l’END, especialment quan es combina amb altres teràpies, hauria de ser considerada com una eina complementària en el tractament del DCP.

Els resultats indiquen que l’END és particularment efectiva per millorar les variables relacionades amb les creences i les actituds dels pacients. Tanmateix, l’END de forma aïllada presenta una efectivitat limitada. Aquesta investigació subratlla la importància d’integrar l’END amb altres estratègies terapèutiques per optimitzar els resultats en el tractament del dolor cervical persistent.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte