Vés al contingut

Notícies

Imagen

Foto de dones d'UManrea - FUB per al 8M

UManresa commemora el Dia de la Dona adherint-se al manifest de la RUIGEU

La Unitat d'Igualtat del campus Manresa de la UVic-UCC s'adhereix avui, 8 de març, a la commemoració del Dia de la Dona. UManresa està totalment compromesa amb les reivindicacions d'aquesta diada i per aquest motiu s'ha adherit al manifest elaborat per la Red de Unidades de Igualdad de Género de las Universidades Españolas para la Excelencia Universitaria (RUIGEU), que aquest any se suma a lema de la commemoració de la ONU "Per un món digital inclusiu: Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere". 

En el manifest, la RUIGEU referma el seu compromís per fer front, des de les universitats, a les manifestacions d’invisibilitat, discriminació i violència contra les dones, també en l’àmbit digital. Un compromís que segons el manifest s’assumeix “des de la responsabilitat que tenim les universitats de ser un espai crític i científic de denúncia de les discriminacions que afecten la meitat de la població, pel sol fet de ser dones”. També afirma que les universitats han de ser “motors de transformació social a favor d’una igualtat plena d’oportunitats”, motiu pel qual cal reivindicar la “necessitat de garantir una docència universitària amb perspectiva de gènere i una transversalitat efectiva en investigació, gestió i transferència del coneixement”. La RUIGEU expressa en el manifest que “només des d’una educació universitària lliure de biaixos podrem empoderar les dones en tots els àmbits de la vida política, laboral i social”. 

El document que ha subscrit UManresa lamenta que tot i que hi ha hagut avenços darrerament, “queda molt per fer, molt per lluitar, en l’àmbit de l’educació superior”. Finalment, expressa la solidaritat de les universitats que integren la xarxa amb les dones afganes, iranianes i totes les que lluiten en defensa dels seus drets fonamentals i llibertats púbiques bàsiques, com el dret a l’educació, així com cap a les dones ucraïneses que han vist truncat el procés educatiu pel conflicte bèl·lic. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte