Vés al contingut

Unitat d'Igualtat

Dia Internacional de les Dones - 8 de març de 2024

 

Manifest RUIGEU

Comissió Dones i Ciència

Manifest CRUE

La Unitat d’Igualtat dona suport a les demandes de la comunitat universitària relacionades amb la igualtat de gènere, recollides en el Pla d’Igualtat de la Universitat. Vetlla per la resolució de conflictes i la sensibilització des d’una perspectiva de gènere. Promou accions de divulgació i ofereix assessorament en temes de discriminació de gènere.

Si ets víctima d’assetjament o saps d’un amic o amiga que pateixi violència sexista, denuncia els fets a la Unitat d’Igualtat. No estàs sol/a.

 

Imagen

unitat igualtat uvic-ucc

Contacta amb la Unitat d'Igualtat

Responsable a UManresa: Ester Colillas Malet
Telèfon: 93 877 41 79
igualtat@umanresa.cat

 

Què has de fer si...

 • Parla-ho amb una persona de confiança.
 • Denuncia-ho a la Unitat d’Igualtat.
 • Truca al telèfon d’atenció contra la violència de gènere 900 900 120.
 • No qüestionis si els fets revelats o les accions de la víctima són certs.
 • No treguis importància als fets.
 • Acompanya la víctima a denunciar els fets a la Unitat d’Igualtat o truca al telèfon d’atenció contra la violència de gènere 900 900 120.
 • Si observes una emergència o situació en la qual es requereix ajuda, sigues una persona activa: pregunta si cal ajuda i actua.
 • La culpabilització de les víctimes, el silenci i l’ocultació empitjoren els efectes negatius de les situacions de violència de gènere en qui les ha patides, i influeixen a nivell acadèmic, professional i personal.
 • La investigació Pla Nacional I+D Violencia de género en las universidades españolas (2004-2007) indica que:
  • Més d’un 85% d’estudiants creuen que s’hauria de treballar la violència de gènere en algun espai de debat que s’organitzi a la universitat.
  • El 85% d’estudiants creuen que hi hauria d’haver un servei on poguessin acudir les persones de l’àmbit universitari que pateixen alguna situació de violència de gènere.

Glossari

Notícies

Imagen

La consellera Tània Verge al Lab 0_6

UManresa participa en el programa TempsxCures a través del Lab 0_6

UManresa ha acollit aquest dimarts la presentació del programa TempsxCures del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, que oferirà prop de 700 serveis de cura per a infants i adolescents aquest estiu a Catalunya. Un d

Imagen

Lectura del manifest del 8M a UManresa

UManresa commemora el Dia Internacional de les Dones amb una concentració i la lectura d’un manifest

Unes seixanta persones han participat avui en l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones que s’ha fet a UManresa. L’acte ha consistit en la lectura del Manifest de la Comissió de Dones i Ciència del Consell Interuniversitari, un dels tres

Imagen

Una alumna del Grau en Mestre d'Educació Infantil en la defensa del seu TFG

El millor treball de final de grau en estudis de gènere fet per alumnat de la UVic-UCC serà reconegut amb el Premi Francesca Bartrina

El Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Institut Català de les Dones reconeixeran un any més amb el Premi Francesca Bartrina el millor treball de final de grau en estudis

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte