Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Adolescència i salut mental

09/10/2023
L’adolescència és un període vital complex i temut pels canvis que comporta. El nen dolç i amable, sempre càlid amb els pares, es converteix en una persona que ni és nen ni és adult, amb un cos descompensat i conductes sorprenents i caràcter molt canviant. És un moment de desenvolupament de cervell (...)

Imagen

Felicitat per Nadal

Per Nadal, felicitat i alegria?

21/12/2022
Estem sotmesos a la tirania del pensament positiu. Llibres com “Happycracia”, d’Edgar Cabanas y Eva Illouz, o “La vida real en tiempos de la felicidad”, de Marino Pérez i altres, ho mostren. El món occidental està en un procés de no acceptació de les emocions negatives. Els psicòlegs les anomenem (...)

Imagen

fobia

Fòbies i pandèmia, un tàndem ideal

07/11/2022
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2030 els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat del món. La pandèmia ha afectat la salut mental de gran part de la població, s'han produït situacions extremes que no esperàvem haver de viure. Entre les moltes (...)

Imagen

soft skills estudiants universitaris

Soft skills o habilitats toves: Què són i com les podem identificar

27/07/2022
El concepte de competències genèriques fa referència a aquelles habilitats, coneixements i capacitats de les que disposa una persona per desenvolupar una tasca. Des dels anys 90 del segle XX fins a l’actualitat, s’han sentit paraules per definir-les tals com core competences, Key skills o (...)

Imagen

antidepressius

Els antidepressius: efectivitat i alternatives

11/07/2022
La depressió s'ha convertit en la gran epidèmia del nostre temps. Segons els informes de l'Organització Mundial de la Salut, els trastorns depressius ocupen el segon lloc en causa de mort després de les cardiopaties. La indústria farmacèutica ha experimentat uns guanys extraordinàries. Segons recull (...)

Imagen

Com afrontar dols i pèrdues: del dol per la mort al dol migratori

28/10/2021
En la situació de pandèmia que encara vivim constatem que no només es contagia el virus, en la societat, sinó que també ho fan les emocions. En paraules del psiquiatre J.L. Tizón, una característica d'aquesta pandèmia que la diferencia d'altres és la pandèmia de les emocions i l'emocionalitat (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte