Vés al contingut

Notícies

Imagen

Cerimònia de Graduació 2023

UManresa supera les 7.000 persones titulades amb la promoció de graduats del 2023

Les Facultats de Ciències de la Salut i Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC han celebrat avui divendres, 29 de setembre, la cerimònia de graduació de la promoció del curs 2023. La promoció 2023 està formada per 343 persones, que fan que per primera vegada, UManresa superi la xifra de 7.000 persones titulades en graus universitaris a les seves aules. La cerimònia de graduació ha reunit més d’un miler de persones i s’ha dividit en dos actes: un de primer per a les persones graduades en Fisioteràpia, i un segon per a la resta de titulacions: Infermeria, Logopèdia, Podologia, Administració i Direcció d’Empreses i Mestre d’Educació Infantil.  

Valors, reflexió i bon humor 

El padrí de la promoció ha estat Gonzalo Lorza Blasco, director dels estudis del grau en Fisioteràpia fins el passat 31 d’agost. Amb el títol de “La reflexió i la felicitat”, Lorza ha felicitat les persones graduades i les ha encoratjat a deixar-se guiar pel “bon humor, la pràctica reflexiva, els valors i la recerca constant de la felicitat”.  

Segons el padrí de la promoció, el pas per la Universitat “no només aporta valor professionalitzador, sinó també una formació clau per exercir una ciutadania conscient”. Lorza ha subratllat la importància de la reflexió per “millorar tant com a professional com com a persona”, del “pensament crític com una manera d’afrontar la vida tant en allò que pertany a la vida professional com a les pròpies emocions i situacions personals”. Assolir la felicitat requereix, segons el padrí, “tenir uns valors molt arrelats tant per ser bons professionals com per esdevenir bones persones”. En aquest sentit ha destacat el respecte, la integritat, el professionalisme i l’empatia, valors que haurien de ser “una guia constant en la vostra carrera”. Lorza ha fet també un elogi del bon humor, que ho fa tot “més brillant i agradable” i una bona ajuda a l’hora d’”afrontar millor els reptes quotidians”.  

L’alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy, ha donat la benvinguda als graduats, els ha felicitat i ha posat de relleu la importància que la Universitat té per a Manresa. Als nous titulats els ha demanat que posin el coneixement que han adquirit durant els anys de formació al servei de la societat. De la seva banda,  

El rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, s’ha referit al paper que té la Universitat en la construcció de la personalitat de les persones i en el sentit de comunitat i ha agraït als estudiants que hagin confiat la seva formació universitària a la UVic-UCC.  

Protagonisme de l’estudiantat amb  un miler d’acompanyants 

A l’acte hi han assistit 257 dels estudiants graduats i els seus acompanyants. En total, entre les dues cerimònies, unes 1.500 persones han estat presents en aquesta celebració que, com l’any passat, s’ha retransmès en directe a la pantalla gran de l’escenari.  

Per donar protagonisme a les persones graduades, la cerimònia ha comptat amb intervencions dels ja exalumnes. En el cas dels graduats en Fisioteràpia, ha parlat Agnès Fustagueras Puig, i en el de la resta de la promocions, la graduada en ADE, Mireia Tebar Peralta, i el graduat en Infermeria, José Bello. Tots tres han expressat el seu agraïment als docents de la Universitat, al personal de la institució i a les famílies que han fet possible la seva formació. Fustagueras ha parlat de la transformació personal que representa el pas per la Universitat. Segons ha dit “Hem crescut, ens hem convertit en persones més competents, més madures, més empàtiques i preparades per afrontar la vida professional, però també la vida en general. Avui tenim les eines per passar nous obstacles i caminar endavant, amb confiança, per aconseguir metes futures”. De la seva banda, Tebar ha manifestat que totes les persones graduades d’aquesta promoció “sou conscients que sense una forta base no es pot arribar al cim. La Universitat, el campus Manresa de la UVic-UCC, ens ha donat aquesta base i l’hem de saber aprofitar, per complir els nostres objectius, les nostres il·lusions, i arribar molt lluny, molt alt”. Finalment, Bello ha expressat, en nom de la promoció, la constatació que “el compromís amb el coneixement i la formació continua. La recerca i l’aprenentatge no s’acaben avui, al contrari, són un compromís que ha de perdurar al llarg de la nostra carrera professional. La ciència i la pràctica mèdica avancen contínuament i és la nostra responsabilitat mantenir-nos actualitzat i adaptar-nos a les noves tendències tecnològiques”.  

Reconeixements als millors expedients i als millors TFG 

La celebració ha inclòs el lliurament del premi als millor expedients acadèmics de la promoció i dels millors TFG, uns reconeixements que compten amb el suport i el patrocini de la Fundació  Montepio de Conductors i de la Fundació Caixa d’Enginyers. 

El millor expedient acadèmic de la promoció 2023 ha estat el de la graduada en Logopèdia, Caroline Boulet. Al Grau en Infermeria, el millor expedient acadèmic és el de José Bello Cordero, el del Grau en Administració i Direcció d’Empreses és el d’Aina Vaquero Fernández, el de Fisioteràpia el de Sophie Lepeltier, el d’Educació Infantil el de Carla Blanco Teruel i el de Podologia el de Carla Sánchez Dueñas.  

Pel que fa als Premis Talent per als millors Treballs de Final de Grau (TFG), en l’àmbit de les Ciències de la Salut, s’ha premiat el TFG de la graduada en Infermeria Carla Xairó Núñez, titulat “La intel·ligència emocional com a factor protector de la conducta suïcida. Efecte d'una intervenció infermera en l'àmbit escolar d'educació per la salut mental en nens i nenes de 5è de primària d'Olesa de Montserrat.”. El millor treball de final de Grau de Logopèdia ha estat “Proceso de feminización de la voz en mujeres trans. Revisión bibliográfica para la elaboración de una guía de práctica” de Caroline Boulet. A Podologia, el jurat ha escollit com a millor TFG el treball de Guilhaume Robin Daniel Lejeune titulat “Efecto de las ortesis plantares sobre la morfología de la huella y la postura del pie durante el embarazo y el post-partum: ensayo clínico controlado aleatorizado.” En el cas de Fisioteràpia s’atorguen un primer i un segon premi. El primer ha estat per al TFG de Sophie Lepeltier titulat “Efectos de un programa de imágenes motoras graduadas en comparación con la terapia espejo en pacientes adultos con síndrome de dolor regional complejo tipo 1 de reciente aparición a nivel de la muñeca, después de una fractura de radio distal: estudio piloto (propuesta de intervención)”. El segon premi ha estat per a Anna Cudós Gallardo pel TFG titulat “Entrenament amb restricció del flux sanguini amb resistència de baixa càrrega (ERFS-BC) en l'abordatge terapèutic com a eina de millora funcional en corredors amateurs amb tendinopatia rotuliana - Proposta d'intervenció”. 

Els treballs de final de grau premiats en l’àmbit de les Ciències Socials han estat el d’Aina Vaquero Fernández, graduada en ADE, titulat “Creació d'una gestoria online: Be Your Own Manager” i el treball “Ús del telèfon mòbil i la tauleta i el seu impacte en la salut, el benestar i les relacions dels infants de 0 a 6 anys, des de la perspectiva de les famílies”, de Queralt Montañà Serra. 

Més de 7.000 persones titulades a UManresa-FUB 

De les 343 persones titulades, 158 s’han graduat en Fisioteràpia, 29 en Logopèdia, 19 en Podologia, 104 en Infermeria, 17 en Mestre d’Educació Infantil i 16 en Administració i Direcció d’Empreses.  

Amb la promoció del 2023, UManresa ha format 7.149 persones com a graduades i diplomades.  

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte