Vés al contingut

UEducació

Imagen

Bàner UEducació

UEducació integra tota l'activitat docent, de serveis i de suport als professionals de l'àmbit educatiu. Suposa una aposta decidida d'UManresa per concentrar i generar coneixement en matèria educativa, transferir-lo als professionals i convertir-lo en propostes que impactin en la societat. Tota l'activitat es concentra en l'edifici FUB4 - UEducació, un espai especialment pensat per acollir activitat formativa, de recerca i de serveis educatius.

Estudis oficials

UManresa imparteix el grau de Mestre en Educació Infantil i també el CFGS d'Educació Infantil. Tant el grau universitari com la formació professional superior fan una atenció especial a la formació de persones capaces d'apropar l'esperit investigador i reflexiu sobre els fenòmens científics des de les primeres edats.

Grau de Mestre d'Educació Infantil

CFGS d'Educació Infantil

Imagen

Estudiant del grau en Mestre d'Educació Infantil fent pràctiques a l'Escola Sant Ignasi de Manresa

CIFE

Imagen

Dominica Díez i Rosa Vila durant el diàleg de l'Àgora 2022

El Centre d'Innovació i Formació en Educació d'UManresa (CIFE) s'ocupa de proveir formació permanent per al professorat i d'altres professionals de l’educació a les comarques centrals de Catalunya. Adreça els seus programes al professorat de les diferents etapes educatives (infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional). També fa assessoraments singularitzats per a escoles i instituts i organitza esdeveniments amb del fet educatiu com a eix principal.

Formació

Màsters i postgraus

Formació d'especialització i actualització

Escola d'estiu

Recursos per a professorat

Grups de treball

Àgora 2022

Serveis educatius

UManresa gestiona directament diferents serveis educatius oberts a la ciutadania amb voluntat de fer accessible el coneixement i la innovació que es genera en els grups de recerca i que s'ensenya a les aules.

Lab 0-6

El Lab 0-6 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats. Promou l’interès per la ciència a partir de la iniciativa personal en la resolució de reptes, la presa de decisions amb intencionalitat i la vivència d’experiències positives d’aprenentatge científic. Fa suport a la formació inicial dels mestres d’educació infantil i a la formació permanent de mestres en actiu i desenvolupa amb els i les mestres experiències innovadores que es puguin dur a terme a les escoles. En l'àmbit de la recerca educativa, impulsa projectes d’investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

Web del Lab 0-6

Escola bressol Upetita

La Upetita és una escola bressol gestionada pel grau en Mestra d’Educació Infantil i el CFGS d’Educació Infantil d’UManresa. El seu projecte educatiu duu a la pràctica la innovació pedagògica que s’ensenya a les aules universitàries d’UManresa. És un espai on les decisions es prenen en base a evidències demostrades per la recerca educativa i pel coneixement profund dels infants i famílies.

Web de l'escola bressol Upetita

Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy

L'Edifici FUB4-UEducació aplega més de 8.000 publicacions que va recopilar Josep Maria Aloy al llarg de tota la seva trajectòria com a crític de literatura infantil i juvenil. Inclou diferents títols del gènere, articles i correspondència i és el fons més important en contes i novel·les per a infants i joves que hi ha a Catalunya. 

Lab 0-6

Imagen

La llar d'infants Upetita ha iniciat l'activitat

Xarxa de relacions

UEducació col·labora amb diferents empreses i institucions per donar el màxim de visibilitat i projecció a les seves activitats de recerca, transferència, promoció i divulgació en l'àmbit educatiu.

Imagen

Logo Departament d'Educació

Departament d'Educació

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya col·labora estretament en les línies de treball del Lab 0_6 enfocades a la recerca educativa i a la formació del professorat.

ICL Iberia

ICL Iberia patrocina l'activitat de divulgació de la ciència a la primera infància del Lab 0_6.

Imagen

Logo Fibracat TV

Fibracat TV

El Lab 0_6 i Fibracat TV produeixen conjuntament una sèrie per a televisió de divulgació científica per a la primera infància.

Notícies

Imagen

Pepe Menéndez i José Antonio Mesa durant la seva intervenció als Diàlegs de l'Àgora 2022

El darrer diàleg de l’Àgora Educació 2022 defensa la vigència de la pedagogia ignasiana

La Companyia de Jesús va entrar en el món de l’educació amb voluntat de fer arribar a tothom la transformació de les persones a partir de l’experiència de canvi que va viure Ignasi de Loiola durant la seva estada a Manresa, ara fa cinc-cents anys. La

Imagen

Un estudiant d'Infermeria d'UManresa durant l'estada de pràctiques a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa

La promoció 2018-2019 d'UManresa té un nivell d'inserció laboral del 100% en gairebé tots els graus

Formar-se en un grau universitari a UManresa és garantia d’inserció laboral. Així ho constaten les dades del darrer estudi d’inserció laboral, un treball elaborat per la Unitat de Qualitat de la Universitat i el Departament d’Epidemiologia i

Imagen

Imatge del Congrés Internacional de Ciència a l'Educació Infantil, Science since birth

S’obre el termini de presentació de comunicacions per al I Congrés Internacional de Ciència a l’Educació Infantil

UManresa acollirà el proper mes de juliol la primera edició del Congrés Internacional de Ciència a l’Educació Infantil, Science since birth. El Congrés té com a objectiu donar visibilitat i entitat pròpia a l’educació científica a les primeres edats

Imagen

Infants jungant amb una de les propostes de l'onzena edició de la Fira d'Experimentació per a infants d'UManresa

70 famílies passen per la primera Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys d’UManresa a l’edifici UEducació

70 nens i nenes i les seves famílies van participar dissabte, 17 de desembre, en l’onzena edició de la Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys d’UManresa, una activitat organitzada pel grau en Mestre en Educació Infantil per posar a prova

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte