Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Infermeria d'atenció domiciliària

La imprescindible col·laboració dels àmbits de la salut i social per fer front als desafiaments comunitaris

03/04/2024
Actualment, ens enfrontem amb nous desafiaments a la nostra comunitat que requereixen una integració més estreta dels professionals tant en l'àmbit de la salut com en el social. Aquests desafiaments inclouen la pobresa, la manca d'accés a serveis de salut, la desigualtat social i la marginació. En (...)

Imagen

Una infermera amb un grup d'escolars

La infermeria escolar, una eina vital per a la transformació social i el desenvolupament sostenible

26/02/2024
En la societat actual, la salut i el benestar dels estudiants s'han convertit en temes prioritaris en l'àmbit educatiu. En aquest sentit, la infermeria en l’àmbit escolar i els programes de salut juguen un paper essencial en la promoció d'estils de vida saludables i la prevenció de malalties entre (...)

Imagen

El personal d’infermeria, clau en l’educació sobre el VIH

27/11/2023
La infermeria, una professió centrada en les cures tant autònomes com col·laboratives, juga un rol crucial en l'educació sobre el VIH. Aquesta malaltia afecta globalment a prop de 37,7 milions de persones, amb un major impacte en dones i nenes. Des de l'aparició de l'epidèmia a la dècada dels 80, el (...)

Imagen

Una infermera atenent un pacient

Infermeria oncològica, essencial en la cura del malalt de càncer

13/09/2023
La Societat Espanyola d’Infermeria Oncològica (SEEO, 2020) afirma que l’espectre social del càncer està canviant i que requereix d'estratègies de cures i de models d’organització més avançats. Els avenços en les estratègies de tractament, més agressives i multimodals, comporten efectes secundaris (...)

Imagen

Estudiants d'Infermeria

Per què cal formar els futurs professionals de la infermeria en la reducció de danys associats al consum de drogues?

04/09/2023
Les polítiques prohibicionistes generen un impacte negatiu en les persones consumidores de drogues. Aquestes polítiques, més que reduir o contenir el consum, han afavorit l'aparició d'escenes obertes de drogues, caracteritzades per la pobresa i la segregació, on es consumeix en condicions extremes i (...)

Imagen

Treball de cooperació internacional en salut

Infermeria i cooperació internacional

13/04/2023
La salut és un pilar bàsic en el desenvolupament humà tant a nivell individual com col·lectiu i és als països en vies de desenvolupament on això es fa encara més evident. Per poder enfortir aquest pilar i respondre a les necessitats de salut en aquests països és necessari comprendre quines són les (...)

Imagen

Temps d'estudi

10 consells per aconseguir una plaça d'Infermer Intern Resident (IIR)

30/01/2023
IIR son les sigles d'Infermer/a Intern/a Resident (IIR). Quan es completen els estudis de Grau en Infermeria, les persones titulades són infermeres generalistes. Si es volen especialitzar, han de superar un examen de caràcter estatal. En aquesta entrada analitzarem les especialitats a les quals dona (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte