Vés al contingut

Què pot fer la Unitat d'Igualtat d'UManresa per tu?

Imagen

Representació de dones que treballen a UManresa en la foto feta amb motiu del 8M
07/03/2024

La Unitat d'Igualtat d'UManresa és una entitat que promou la igualtat de gènere i la no discriminació en l'àmbit universitari. Saps què pot fer aquesta unitat per qualsevol membre de la comunitat universitària? T'ho expliquem a continuació

•    Sensibilització i formació. Ofereix programes de sensibilització i formació per educar la comunitat universitària sobre qüestions relacionades amb la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió.
•    Assessorament i suport. Proporciona assessorament i suport a l’estudiantat, personal docent i investigador, personal d’administració i serveis i altres membres de la universitat que experimentin discriminació, assetjament o altres problemes relacionats amb la igualtat.
•    Polítiques i procediments. Ajuda a desenvolupar i implementar polítiques i procediments que promoguin la igualtat i abordin els casos de discriminació o assetjament.
•    Investigació. Duu a terme investigacions i recerca en qüestions d'igualtat de gènere i discriminació per avaluar la situació en la universitat i fer recomanacions.
•    Promoció de la diversitat. Treballa per fomentar la diversitat a la Universitat mitjançant iniciatives com la promoció de la igualtat de gènere, la inclusió de grups minoritaris i la creació d'entorns més acollidors per a tothom.
•    Denúncies i queixes. Rep i gestiona denúncies i queixes relacionades amb discriminació o assetjament i ajuda a abordar aquestes qüestions de manera adequada.

La Unitat d’Igualtat d'UManresa va ser creada el 2017 amb els objectius de promoure i incentivar les polítiques de gènere i també de vetllar pel compliment dels principis d’equitat i d’igualtat d’oportunitats entre els membres de la comunitat universitària. 

Actualment els documents que emmarquen els límits d’actuació d’aquesta unitat són:

El Pla per a la Igualtat de Gènere

El III Pla per a la Igualtat de Gènere vetlla per la igualtat d’oportunitats en totes les àrees i serveis de la universitat. Aquest s’estructura en els següents 7 àmbits:

  • Àmbit 1: Igualtat d’oportunitats i responsabilitat social
  • Àmbit 2: Activitat acadèmica: recerca i docència
  • Àmbit 3: Comunicació, imatge i llenguatge
  • Àmbit 4: Representació i participació institucional de les dones
  • Àmbit 5: Accés, promoció i desenvolupament professional. Condicions laborals
  • Àmbit 6: Conciliació de la vida laboral, personal i familiar
  • Àmbit 7: Prevenció i eradicació de la violència de gènere


Cadascun d’aquests àmbits té un nombre variable d’objectius (25 en total) que es concreten en un seguit d’accions per assolir-los (79 en total). El període d’actuació d’aquest III Pla d’igualtat engloba el període comprès entre el 2022-25.

Els protocols d'assetjament i canvi de nom

El Protocol de prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament té per objecte actuar en la prevenció i eradicació de conductes violentes en l’entorn universitari i establir el procediment per donar resposta a les queixes o denúncies presentades relacionades amb qualsevol manifestació o expressió de violència, discriminació, assetjament (laboral, sexual, per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat o d’expressió de gènere) que afecti la comunitat universitària causada per qualsevol membre de la comunitat universitària de manera activa o passiva.

El Protocol per al canvi de nom sentit és l’instrument que habilita la universitat per garantir l’ús del nom sentit a les persones transsexuals i transgènere de la comunitat universitària.

En resum, la Unitat d'Igualtat d'UManresa té com a objectiu crear un entorn acadèmic i laboral més just i igualitari per a tothom a la universitat. Pot oferir suport, recursos i orientació en qüestions d'igualtat i inclusió, i treballa per abordar problemes de discriminació i assetjament quan es produeixen.

Trobareu més informació a la web de la Unitat d’Igualtat: Unitat d'Igualtat 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte