Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Londres és una de les ciutats europees que pateix les conseqüències negatives del turisme

La Síndrome de Venècia: reflexions sobre la sostenibilitat turística a les ciutats històriques europees

02/10/2023
Avui, les grans ciutats històriques europees pateixen la "Síndrome de Venècia” en major o menor mesura. Les grans ciutats culturals ja fa temps que van superar el llindar de la sostenibilitat del turisme. El gran paradigma és aquesta eterna ciutat italiana, la qual abans de la pandèmia ja rebia 25 (...)

Imagen

Grup de persones grans

El futur de les pensions

03/03/2023
Aquest any és electoral. Potser aquest escaïment i el considerable pes polític dels pensionistes, un col·lectiu de 10 milions molt actiu en la defensa dels seus drets i altament mobilitzat en les eleccions, ha contribuït a que Pedro Sánchez hagi incrementat les pensions un 8,5%. La indexació de les (...)

Imagen

Societat digital

La gestió de la societat digital amb IA

24/02/2023
La gestió de la societat digital amb intel·ligència artificial ha de ser guiada per un marc ètic sòlid. Cal establir un diàleg global sobre com cal gestionar els impactes socials i ètics de la intel·ligència artificial (IA). Aquesta té el potencial de transformar profundament la societat, no només (...)

Imagen

Terreny sec

La crisi de l'aigua: un problema de securitització

06/02/2023
La crisi de l'aigua és un problema que cada cop atrau més l'atenció mundial pel seu impacte social, mediambiental, econòmic o industrial. Un altre aspecte que cal tenir en compte quan parlem de la crisi de l'aigua és que s'ha convertit en un problema mundial alarmant i aterridor per al món (...)

Imagen

Noia utilitzant ulleres de realitat augmentada

El valor de l'experiència del client (II)

16/12/2022
Cada vegada més, l’experiència com a clients ens porta a un consumisme conscient, en el qual decidim, més sovint, què volem comprar, com ho volem comprar i per què ho volem comprar a partir de diferents consideracions personals, però sobretot de les experiències viscudes anteriorment. Les empreses (...)

Imagen

El valor de l’experiència del client (I)

14/12/2022
Com a clients i consumidors, cada vegada més gaudim d’aquelles experiències que ens fan reviure moments memorables. Als alumnes sempre els explico que la vida la podem dividir en moments memorables de vida o mort o el que és el mateix que dir, en moments de satisfacció o tristesa. Quan comprem, quan (...)

Imagen

La bombolla del futbol

25/11/2022
Finalment, i després de molta polèmica, ha arrancat el Mundial a Qatar. Aquest país de l’Orient Mitjà no té un sistema polític democràtic i tampoc respecta els drets de les dones ni dels col·lectius d’immigrants i homosexuals. De fet, tampoc és precisament un model de democràcia Rússia, que va (...)

Imagen

comerç electrònic

Comerç electrònic, una eina bàsica en la internacionalització de les empreses

10/06/2022
En un món cada cop mes global i tecnològic, el comerç electrònic es consolida cada cop més com a canal principal de venda, tant a la petita empresa com a la multinacional. Des del món empresarial es considera de vital importància una formació activa en les principals eines del sector, cada cop més (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte