Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Mesurament de l'arc plantar

Importància de la volta plantar: comprendre i avaluar l'arc longitudinal intern

08/11/2023
L'arc plantar és fonamental en la biomecànica del peu, permetent adaptar-se a diferents superfícies i actuant com a amortidor durant la marxa. El principal component, l'Arc Longitudinal Intern (ALI), està format per ossos com el calcani i el navicular, i té una funció crucial en la flexibilitat i (...)

Imagen

hoquei herba

Com prevenir lesions a les cames en l'hoquei herba

28/03/2023
L’hoquei herba és un esport col·lectiu que es juga entre dos equips de deu jugadors i un porter. Es fa ús d’un stick amb el que s’intenta marcar gol a la porteria oposada passant-se una bola de dimensions reduïdes i de consistència alta. En aquesta entrada repassem les principals característiques de (...)

Imagen

Recomanacions bàsiques per comprar calçat per córrer

13/02/2023
Quan algú comença a córrer i s'adona que li agrada, un dels primers aspectes que li genera dubtes és quin calçat ha de fer servir per practicar aquest tipus d'esport. En aquest article intentem donar unes idees molt bàsiques del que s’ha de tenir en compte quan comprem calçat per córrer. Per a què (...)

Imagen

lesions peu ballet dansa

Lesions al peu al ballet i la dansa

27/06/2022
El ballet és una forma concreta de dansa en la qual els moviments es basen en el control total i absolut del cos. S’ha d’aprendre des de ben jove i requereix concentració, capacitat d'esforç i una bona condició física. En el camí que recorre un ballarí o la ballarina durant el seu aprenentatge troba (...)

Imagen

Classe de Podologia

El grau en Podologia semipresencial desvetlla interès entre els professionals sanitaris com a segona titulació

29/04/2022
Després d’implantar la modalitat semipresencial del grau en Podologia, la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, ubicada al campus Manresa de la UVic-UCC, ha detectat un interès especial per aquesta oferta formativa entre professionals d’altres especialitats sanitàries com ara fisioterapeutes (...)

Imagen

corredors

Podologia a l'activitat física i l'esport

07/03/2022
Actualment, molts pacients acuden al podòleg perquè tenen algun problema als peus quan realitzen activitat física o esport. És un exemple més del paper cada vegada més rellevant que va adquirint la podologia en el món de la pràctica esportiva. A la consulta del podòleg ens trobarem amb pacients de (...)

Imagen

suport plantar

Què és l'ortopodologia?

20/12/2021
L'Ortopodologia és una part essencial com a element terapèutic en la pràctica podològica, formant part del tractament. Després de realitzar l'anamnesi i l'exploració clínica, utilitzant si calen proves complementàries, podem arribar a un diagnòstic i dissenyar un pla de tractament en el qual una de (...)

Imagen

Recomanacions de vambes d'handbol

04/11/2021
Vols prevenir lesions? T’expliquem els elements principals que has de tenir presents quan compres vambes d’handbol. L’handbol és un esport d’equip que es juga amb la mà i una pilota de 58-63 cm. Es considera un esport de contacte, ja que durant els partits són habituals les trepitjades, empentes i (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte